Siyaset

Muhalefetten Erdoğan’a Hatay tepkisi: “Siyasi şantaj”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hatay İlçe Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Hatay’ın yerel yönetimine yüklendi, Erdoğan’ın sözleri muhalefet tarafından “siyasi şantaj” olarak eleştirildi. ( Foto: Doğukan Keskinkılıç /AA )

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay’da aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada söylediği “merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” sözleri muhalefette tepkiyle karşılandı.

CHP lideri Özgür Özel, bu sözlerle Erdoğan’ın “siyasi şantaj” ile oy istediğini belirtirken, Erdoğan’ın isim vermeyerek hedefine aldığı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Hatay halkı hiçbir zaman mahzun ve garip değildir, şantaja boyun eğmemiştir,” dedi.

Erdoğan: “Hatay garip kaldı”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü öncesi ağır yıkım altında bir yıldır yaşam mücadelesi veren Hatay’da aday tanıtım toplantısında konuşma yaptı.

Erdoğan, CHP’yi eleştirerek, “Hatay, kamu yatırımlarını noksansız alsa da yereldeki vizyon eksikliği nedeniyle potansiyelini açığa çıkmakta zorlanan şehrimiz. Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez. Hatay’a geldi mi? Şu anda Hatay garip kaldı” dedi.

CHP’nin mevcut belediye başkanı ve yerel seçimlerde de tekrar aday olarak gösterilen Lütfü Savaş’ı hedef alan Erdoğan’ın sözleri tepki topladı.

Özgür Özel: “Siyasi şantaj”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin “üzüntü verdiğini” belirterek, “Bugün İstanbul’da, İzmir’de, Ankara’da deprem olsa Hatay’da yaşananları mı yaşayacağız? Şunu bilmek lazım ki hepimiz bu ülkenin öz evlatlarıyız. Hatay halkı hiçbir zaman mahzun ve garip değildir. Şantaja boyun eğmemiştir” dedi.

Erdoğan’a tepki gösteren bir diğer isim de CHP Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Depremden etkilenen tüm şehirlerin sorunlarının halen çözülmediğini belirten Özel, “Diyor ki ‘Benim partimden bir belediye başkanı olmadığı için ben Hatay’ı hizmetsiz bıraktım, seçmezseniz yine getirmem.’ Yalan da söylüyor. Kendi belediyelerinin olduğu yerde de sorunları çözmüş değil. Siyasi şantaj yapıyor ve oy istiyor,” dedi.

Özel, “Gerçekten vicdan, akıl, yürek sahibi kimsenin bırakın söylemeyi, duymaya bile tahammül edemeyeceği sözler. Hataylılara siyasi şantaj yapılmasını Hataylılara havale ediyorum. Kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez. Depremzedeye tehdit olur mu? Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın, kalbi yok!” dedi.

Özel, şöyle devam etti:
“Ben bunu bütün milletimize şikayet ediyorum. Bilhassa AK Parti’ye oy veren vicdan sahibi insanlara havale ediyorum. Depremzedeye tehdit olur mu, böyle vicdan olur mu! Recep Tayyip Erdoğan’ın kalbinin yerinde taş olsa bu laf edilmez… Olmaz olsun senden gelecek hizmet. Yazıklar olsun! Bir insanın gözü bu kadar nasıl döndü gerçekten inanmıyorum! Kalbinin yerinde taş var demek ki bu adamın!”

YetkinReport

Recent Posts

Eğitim ve Sağlık alarm veriyor: 68 bin öğretmen açığı, 2 dakikalık hasta randevusu

Türkiye'de eğitim ve sağlık sistemindeki sorunlar alarm verici boyutlara ulaştı. Milli Eğitim Bakanlığı 68 bin…

4 saat ago

Özgürlükler kalesi Türkiye’den ABD’deki üniversitelere üzülmek

Üniversite fikrinin temelinde aramak, araştırmak yatar. Bunun yapılabilmesi için soru sormak gerekir, hoşa gitmeyen aykırı…

6 saat ago

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

1 gün ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

1 gün ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışıyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

1 gün ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

2 gün ago