Hayat

Ankara’da başlayıp Bolu’ya sıçrayan yangın kontrol altına alındı

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde otluk alanda başlayarak Bolu’nun Gerede ilçesinde ormanlık alana sıçrayan yangın havadan görüntülendi. ( Foto: Mustafa Hatipoğlu, AA )

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesi Şahinler köyünde başlayıp Bolu’nun Gerede ilçesine sıçrayan yangın, yoğun çabalar sonucu kontrol altına alındı.

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Bolu Gerede’de çıkan yangına yapılan müdahaleler sonucu yangının kontrol altına alındığını duyurdu. 

21 Ağustos öğlen saatlerinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahllesi’nde otluk alanda yangın başladı. Yangın daha sonra Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Yangın sıçradı

AFAD, yangınla mücadele için Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’dan destek ekiplerinin bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 16 araç ve 35 personelle müdahale ettiklerini açıkladı.

Bölgede yaklaşık 500 personel ve 160’ın üzerinde iş makinesi görev yaptı. Yangına havadan 6 helikopterle müdahale edildi, ancak hava kararınca havadan müdahale imkanı kalmadı. Sabah saatlerinde yeniden başlayan müdahalelerin ardından Bolu Gerede’de yangın kontrol altına alındı.

Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının daha çok mera ve ot yangını şeklinde ilerlediğini, meşe ağaçlarının yangına dayanıklı olması nedeniyle ağaç yangınının fazla olmadığını belirtti.

Yangının çıkış nedeni henüz net olarak belirlenemese de, yetkililer insan kaynaklı olduğunu düşünüyor. Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Bölgede devam eden kuvvetli rüzgar, söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Yetkililer, yangının tam olarak kontrol altına alınması için çalışmaların gün ağarınca daha etkili şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

Türkiye bir haftadır orman yangınlarıyla savaşıyor. Son 6 gün içinde 9’dan fazla şehirde 130’u aşkın yangın ile binlerce hektar alan kül oldu.

YetkinReport

Recent Posts

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

10 saat ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

14 saat ago

İsrail’de öldürülen aktivist Eygi’nin cenazesinde siyaset

Batı Şeria'da İsrail askerleri tarafından öldürülen Türkiye-ABD vatandaşı aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenazesi, Aydın'ın Didim…

1 gün ago

Trump ya da Harris kazansa Türkiye için değişen ne olur?

ABD’de 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerini Donald Trump ya da Kamala Harris kazansa Türkiye için neyin…

1 gün ago

Dış politikada sıkıntılı günler: ABD-Kıbrıs, Rusya-Kırım ve Hamas

Dış politikada sıkıntılı günler saptamasına iki soruya yanıt arayarak başlıyoruz: ABD 9 Eylül’de Kıbrıs Rum…

2 gün ago

Narin Güran soruşturması: Çözdükçe dolanıyor

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8…

2 gün ago