Siyaset

Narin Güran soruşturması: Çözdükçe dolanıyor

8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi ile ilgili soruşturma derinleştikçe çelişkili ifadeler öne çıkıyor. Amca Salim Güran’ın ifadesi yeniden alındı, silinen kayıtların bulunmasının ardından 15 yaşındaki işçisi R.A. tutuklandı. Edirne’de yaşayan Azerbaycan uyruklu ressam Hatai Abdullayev, Narin Güran’ın portresini duvara resmetti. (Foto: AA)

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturma derinleşiyor.

Soruşturmanın kilit ismi olan tutuklu amca Salim Güran’ın yeniden alınan ifadeleri ve 15 yaşındaki işçisi R.A. ile bağlantısının ortaya çıkmasının ardından R.A. da tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 11’e çıktı.

Daha önce sorgusunun ardından serbest bırakılan R.A., kayıtların ortaya çıkmasının ardından yeniden gözaltına alındı. İfadesi alınan R.A. tutuklandı. Amca Güran’ın ifadesi R.A. ile silinen telefon kayıtlarının ardından yeniden alındı. Güran ilk ifadesiyle çelişen ifadeler verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 22 şüpheli savcılığa sevk edildi. Bu şüphelilerden 15 yaşındaki işçi R.A. tutuklanırken, diğer şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Soruşturmayı yürüten 3 savcı, Salim Güran’ın ifadelerini yeniden alarak cinayetin aydınlatılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Silinen telefon kayıtları

Salim Güran, 2 Eylül’de gözaltına alındıktan sonra verdiği ilk ifadesinde, silinen telefon kayıtlarıyla ilgili 380 mermiden bahsetmişti, ancak yeni ifadesinde bu mermilerden bahsetmedi.

Güran, Narin’in babası Arif Güran’ın ahırında 380 mermi bulunduğunu iddia ederek, “Olaydan 10-15 gün önce telefonuma bir ses kayıt programı indirdim, konuşmaları hatırlamak için. Ancak olay günü yaptığım arama kayıtlarını sildim. Bu kayıtları silmekle yanlış yapmışım” demişti.

13 Eylül’de yeniden ifadesi alınan Salim Güran, bu kez önceki beyanlarını değiştirdi ve daha çelişkili ifadeler verdi.

İlk ifadesinde belirttiği 380 mermiden bahsetmeyen Güran, bu kez telefonundaki mesajları “hayat kadınları” ile olan yazışmalarını saklamak için sildiğini iddia etti. Aile üyelerinin de telefon kayıtlarını neden sildiğini bilmediğini söyledi.

Düğüm Salim Güran

Soruşturmanın bir diğer önemli gelişmesi ise Salim Güran’ın 15 yaşındaki işçisi R.A. ile arasında geçen mesajlaşmaların dosyaya girmesi oldu.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre, Salim Güran’ın işçisine “O sondaki köşede bir şeyin düşmüş ha, sana ait bir şey sondaki yamaçta” şeklinde mesaj attığı, R.A.’nın ise “Tamam henüz bende değil, daha ölmemiş” şeklinde cevap verdiği ortaya çıktı. Bu mesajların ardından yeniden gözaltına alınan R.A., ifadesi sonrasında tutuklandı.

Salim Güran’ın olay günü yaptığı telefon görüşmeleri ve hareketlerine dair verdiği bilgiler de dikkat çekici. Narin’in cansız bedeninin bulunduğu gün, telefon kayıtlarında yapılan incelemelerde Güran’ın baz sinyalleri, verdiği ifadelerle çelişiyor.

Savcılık, olay günü Salim Güran’ın, saat 15:21 ile 15:46 arasında Nevzat Bahtiyar ile aynı bölgede bulunduğunu ve görüştüğünü tespit etti. Ancak Güran, “Nevzat Bahtiyar ile görüşmedim, baz sinyalleri yanlış” diyerek bu iddiaları reddetti.

Ayrıca, Güran’ın olay günü R.A. ile sık sık telefonla görüştüğü, bu görüşmelerin tarlayla ilgili olduğunu söylediği ancak savcılığın bu konuşmaları şüpheli bulduğu biliniyor. R.A. ile yapılan telefon görüşmelerinin içeriği sorgulanırken, Güran bunların “şüpheli bir beyaz araç” ile ilgili olduğunu öne sürdü.

Kaynaklar: DW Türkçe/T24, AA

YetkinReport

Recent Posts

İsrail’in Hizbullah darbesi: kitle suikastı bir taşla kaç kuş vurdu?

İsrail, Hizbullah’ın örgüt içi haberleşmede kullandığı çağrı cihazlarını aynı anda patlayacak bombaya dönüştürerek tek hamleyle…

2 saat ago

Lübnan’da Hizbullah’ın çağrı cihazları nasıl patlatıldı?

Akşam saatlerinde Lübnan'da bulunan Hizbullah mensuplarının çağrı cihazlarının "aynı anda" patladığı, ölü ve çok sayıda…

4 saat ago

İsrail çağrı cihazlarıyla 3000 Hizbullahçıyı aynı anda vurdu

Başta Beyrut olmak üzere Lübnan’ın dört bir yanında meydana gelen ve sayısı henüz saptanamayan patlamalarda…

18 saat ago

Narin aile içinde “üçlü ilişkiye” tanık olduğu için mi öldürüldü?

Yazıyı sonuna kadar okumaya sabredemeyecekler için şimdiden yazayım. Narin Gürman cinayeti Jandarma Genel Komutanı Orgeneral…

1 gün ago

Narin’in katli ve örtbas çabaları: insanlar nasıl böyle canavarlaştı?

Bütün aile değil, bütün köy işbirliği yapmış küçük Narin Güran’ın cinayetini örtbas etmek için. Narin’in…

2 gün ago

Fen bilimleri ders kitapları yalan yanlış: Bilim insanları yanlış tanıtılmış

Türkiye Cumhuriyeti Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” kapsamında yeni ders kitaplarını yayımladı.…

2 gün ago