Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Özel’in büyük CHP sürprizi Erdoğan’a kırmızı kart çıktı

Yazar: YetkinReport / 09 Ocak 2025, Perşembe / Oda: Siyaset

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “büyük bir sürpriz yapacağız” sözleriyle duyurusunu yaptığı toplu açılış töreni konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kırmızı kart gösterme eylemi başlattıklarını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “büyük bir sürpriz yapacağız” sözleriyle duyurusunu yaptığı toplu açılış töreni konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kırmızı kart gösterme eylemi başlattıklarını duyurdu.

Özel, Mersin Büyükşehir Belediyesi Toplu Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada geniş halk kesimlerinin alım gücünün düşmesi ve ekonomi yönetimi sebebiyle zorluk çektiğini belirterek Erdoğan’a kırmızı kart gösterme eylemi başlattıklarını duyurdu. 

Elindeki kırmızı kartı gösteren Özel, “31 Mart’ta siz sarı kartı gösterdiniz, ama Tayyip bey anlamadı. 14 bin 500 lirayla, asgari ücretle geçim olur mu? Olmaz. O zaman anladığı dilden konuşacağız,” dedi.

Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “Mersin’den başlıyoruz ve bütün Türkiye’deki emeklileri, asgari ücretlileri, tüm ezilenleri bu iktidara kırmızı kart göstermeye davet ediyorum. Bu elimizdeki kartlar Türkiye’nin umududur. Emekliler, bundan sonra Türkiye’nin dört bir yanında, cebinizde bir kırmızı kartı bulundurmaya, bu yüksek fiyatları gördükçe, bu düşük maaşları çektikçe, bu zammı, bu zulmü gördükçe, bu iktidar gidene kadar bu kırmızı kartları ona göstermeye var mıyız?”

CHP lideri sabah saatlerinde açılış töreninde bir konuşma yapacağını açıklamış, “Orada Türkiye gündemine dair ne varsa konuşacağız, hatta oradan uzun süredir beklenen bir başlangıcı yapacağız. Bir büyük sürpriz yapacağız,” demişti.

Özel’in sürprizi Erdoğan’a kırmızı kart

Özel’in konuşmasından ilgili kısımlar şöyle:

“31 Mart seçimlerinde ‘Bugün bu iktidarı uyarmanın, bugün iyi belediye başkanları seçmenin, bugün bu iktidara ‘Aklını başına al, beni gör, görmezsen bu iş kötü’ demenin ve bir sarı kart göstermenin zamanı’ demiştim. O gün siz sarı kartı gösterdiniz ama Tayyip Bey anlamadı. Soruyorum… 31 Mart’ta sarı kartı gösterdiniz, Tayyip Bey anladı mı? Sizin sesinizi duydu mu? Peki bu verdiği maaşla 14 bin 500 lirayla geçim olur mu? Bu asgari ücretle geçim olur mu? O zaman anladığı dilden konuşacağız. O zaman söylediğini ve hak ettiğini yapacağız. Hazır mısınız? Mersin’den başlıyoruz ve bütün Türkiye’deki emeklileri, asgari ücretlileri, tüm ezilenleri bu iktidara kırmızı kart göstermeye davet ediyorum. Bu elimizdeki kartlar Türkiye’nin umududur.

“Emekliler, bundan sonra Türkiye’nin dört bir yanında, cebinizde bir kırmızı kartı bulundurmaya, bu yüksek fiyatları gördükçe, bu düşük maaşları çektikçe, bu zammı, bu zulmü gördükçe, bu iktidar gidene kadar bu kırmızı kartları ona göstermeye var mıyız? Türkiye kırmızı kartı göstermeye hazır mıyız? Biz bu iktidarı değiştireceğiz. O seçim sandığını getireceğiz. Bu iktidar gidecek; emeklinin, halkın, esnafın, çiftçinin ve yoksulun iktidarı gelecek. Biz geleceğiz, Mersin’i nasıl güldürdüysek Türkiye’nin yüzünü öyle güldüreceğiz.”

“Canı sıkalan, yolda bunalan daralan: kartı çıkarıyoruz”

“Şimdi buradan Mersin’den, bundan sonra gittiğimiz her yerde diyeceğiz ki, Mersin’de böyle başlamıştık. Bir kez daha size soruyorum, bu iktidarın yaptıklarından memnun musunuz? Verdiği zamdan memnun musunuz? Bu ülkede Erdoğan’ın emekliye yaptığından memnun musunuz? Asgari ücretliye yaptıklarından memnun musunuz? Mersinli çiftçiye yaptıklarından memnun musunuz? Geçim var mı? Geçim yoksa, seçim var. Seçimi getirene kadar Erdoğan’a kırmızı kartı gösteriyoruz. Onu gördüğünüz yerde ona kırmızı kartı gösterin. Bu kırmızı kart, ay yıldızlı al bayraktan renklerini alan, millet ittifakının varlığıdır, bayrağıdır, sembolüdür.

“Bundan sonra Türkiye İttifakı kırmızı kartı çekecek, halkın iktidarını kuracaktır. Buradan bütün sosyal demokratlara, bütün milliyetçi demokratlara, bütün muhafazakar demokratlara, bütün Kürt demokratlara selam olsun. Kırmızı kartı çakın alınlarına, getirin sandığı. Bıktık artık sizden! Gidiyorsunuz, halkın iktidarı geliyor. Hepinize selam olsun. Kırmızı kartı elinizden, cebinizden eksik etmeyin. Canı sıkılan, yolda bunalan, daralan… Kartı çıkarın. Karşınızda biri daha olacak. Bu kartı cebinizden, gönlünüzden eksik etmeyin. Bu kart, Türkiye İttifakı’nın bayrağıdır, bu kart, halkın iktidarının müjdeleyicidir.”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: CHP, Erdoğan, kırmızı kart, özel

OKUMAYA DEVAM EDİN

Suriye’nin gün itibarıyla tomografisi
Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi belli oldu
CHP kampanya ekibiyle yolları ayırdı, söylem sertleşecek
  • Çarpıcı anket: Yüzde 70 Türkiye nükleer silah edinmeye başlamalı diyor17 Temmuz 2025
  • İmamoğlu’nu aday yaptırmama davalarında bir gün daha: 1 yıl 8 ay16 Temmuz 2025
  • 78 canın ardından: Kartalkaya yangınında mühendislik, ihmal ve adalet16 Temmuz 2025
  • Milliyetçilik mi dediniz? ODTÜ Devrim Stadı pankartlarında arayın16 Temmuz 2025
  • Azerbaycan-Suriye enerji anlaşması, Türkiye’nin rolü ve yeni jeopolitik15 Temmuz 2025
  • Eşzamanlı operasyonlar: Türkiye-PKK, Suriye-İsrail, Azerbaycan ve ABD15 Temmuz 2025
  • Müthiş bir dezenformasyon operasyonundan CHP’ye dersler14 Temmuz 2025
  • DEM uyardı, AK Parti “Üçlü ittifakı” düzeltti, CHP topa sert girdi13 Temmuz 2025
  • Türkiye hava gücünü akıllı güce dönüştürebilir mi?13 Temmuz 2025
  • Erdoğan’ın AKP, MHP, DEM üçlüsü sözleri resmi metinlerden niye çıktı?12 Temmuz 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP