Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Bu da oldu: Kılıçdaroğlu istedi, polis zorla CHP Genel merkezine girdi

Yazar: YetkinReport / 24 Mayıs 2026, Pazar / Oda: Siyaset

Türk siyasetinde bir ilk olan eylemde, polis ekipleri, mahkeme tarafından CHP’nin başına atanan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talebi üzerine seçilmiş Genel Başkan Özgür Özel ve yönetimini zor yoluyla binadan çıkartmak için emir beklerken. (Foto: Özge Elif Kızıl – AA)

Mahkeme kararıyla CHP genel başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ve yönetiminin Genel Merkez binasından çıkartılması için polisi göreve çağırdı.
Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne dilekçe vererek, istinaf mahkemesi kararıyla “CHP’yi temsil yetkisine” sahip olan Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetiminin içeri alınmadığı Genel Merkez’in “teslimi konusundaki gerekli işlemlerin  yapılmasını” talep etti.
Bu arada Kılıçdaroğlu CHP üyeleriyle birlikte “yargı görevlileri, emniyet personeli ve kamu görevlilerine” de “mahkeme kararlarının gereklerine uymaları” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu bu talimata aykırı hareket edenlerle ilgili “gerekli tedbirlerin alınacağını” da söyledi ki bu da partiden ihraç anlamına geliyor.
Bu gelişmelerden kısa süre sonra Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu’nun avukatının başvurusu üzerine “Mahkeme kararının yerine getirilmesi” için Ankara Emniyetine talimat verildiğini duyurdu.

CHP Genel Merkezinde gerilim

Bu gelişmelerin öncesinde CHP Genel Merkezi önünde yaşanan gerilim tırmanmaya başlamıştı. Kılıçdaroğlu’nun istinaf mahkemesinin 21 Mayıs kararından bir gün önceki video mesajını paylaşan CHP’nin Özel’e muhalif milletvekilleri, bir grup taraftarlarıyla birlikte Genel Merkez önüne gelerek içeri girmek istemişlerdi. Ancak günlerdir CHP Genel Merkezi’nde bulunan Özel yönetimi ve milletvekilleri kapıları kilitleyerek onları içeri almamışlardı.
Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk’e konuşan Özel, Kılıçdaroğlu kanadını 23 Mayıs gecesi varılan anlaşmaya uymadığını ve “Kurultay’ı konuşmadan Genel Merkezi ele geçirmeye” çalışmakla suçlayarak şunları söyledi:
• “Kemal Bey akşam aradı, konuştuk. ‘En hızlı şekilde kurultayı konuşmak üzere gelebilir, arkadaşlar,’ dedik. İki isim belirledim, Suat Özçağdaş ve Murat Emir, o da iki isim belirledi; Orhan Sarıbal ve Mahir Polat.
• “Bu isimler saat 12.00’de buluşacaklardı ama bugün saat 7.00’den itibaren (…) burayı zorba bir yöntemle, mafyatik tiplerle, arkalarında polisle, kurultayı konuşmadan burayı ele geçirmeye çalışıyorlar.”

Kılıçdaroğlu Tasfiyeye Hazırlanıyor

Kılıçdaroğlu taraftarları Genel Merkez’in sabah boşaltılacağı sözü aldıklarını ve yaptıklarının Özel’i mahkeme kararına bir an önce uymasını sağlamak olduğunu öne sürüyorlar.
Gelişmeler, bine tahliyesi için polisi göreve çağıran Kılıçdaroğlu’nun Özel ve mahkemece görevden alınan Genel Merkez yönetimin yanı sıra, Mansur Yavaş dahil CHP’li büyükşehir belediye başkanlarının da talebi olan 40-45 gün içinde kurultay talebini de dikkate almayacağına işaret ediyor.
Şu anda öncelik CHP Genel Merkezi önündeki gerilimin fiziki çatışmaya dönüşmesinin engellenmesi. Ancak Kurban Bayramı haftasında bir çözüm bulunmazsa, gerilimin (Muharrem Sarıkaya’nın dün yazdığı üzere) 2 Haziran’da öngörülen Grup Toplantısı’nda CHP TBMM grubuna da sıçrama ihtimali bulunuyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: biber gazı, CHP Genel merkezi, Kemal Kılıçdaroğlu, mutlak butlan, Özgür Özel

OKUMAYA DEVAM EDİN

Depremde bir hafta geride kaldı: Yıkım, talan, imar
“Soykırıma uğramış millet soykırım yaparsa ne olur?” İsrail örneği
İktidarın CHP ve İYİ Parti’ye Kürt seçmen tuzağı ve HDP
  • Akın Gürlek Avrupa Parlamentosu vekili sayesinde siyaset podyumuna çıktı13 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu kararlı: CHP grup başkanvekillerini ben atayacağım13 Haziran 2026
  • CHP seçmeni Özel’e “Partide kal, mücadele et” diyor ama bu mümkün mü?12 Haziran 2026
  • Fatoş Pınar Türker vakası: “Çıplak arama yapmadık” diyememek.12 Haziran 2026
  • CHP’de taktik savaşları. Özel Kurultaya zorlamak için PM’den ayrıldı11 Haziran 2026
  • Gerilim yine tırmandı: ABD İran’ı, İran Körfez’deki ABD üslerini vurdu11 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu, 9 muhalifini CHP’den ihraç etti: bölünmeye bir adım daha10 Haziran 2026
  • Kılıçdaroğlu Olağan Kurultay Toplayamaz Ama Olağanüstü Toplayabilir10 Haziran 2026
  • Özel: O kurultayı yapacaksınız! Yoksa CHP seçime giremeyecek9 Haziran 2026
  • Kurtulmuş’tan Kılıçdaroğlu’na Özel hakkında bir iyi bir de kötü haber9 Haziran 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP