Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem

Yazar: YetkinReport / 23 Kasım 2022, Çarşamba / Oda: Hayat

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce Adliyesi’nde hasar meydana geldi. ( Foto: AA )

Düzce’de sabaha karşı 04.08’de meydana gelen deprem İstanbul ve Ankara dahil Türkiye’nin kuzeybatısını sarstı.

Kandilli Rasathanesi 5,9 şiddetindeki depremin merkez üssünü Düzce şehir merkezine 15 km uzaklıkta Gölyaka ilçesi Sarıdere mevkii olarak açıkladı. Deprem, İstanbul, Bolu, Sakarya, Ankara, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Bursa, Zonguldak, Bartın ve İzmir’e kadar geniş bir alanda hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 04.08’de meydana gelen depremin ardından 23 Kasım akşam 17:30’a kadar en büyüğü 4,7 şiddetinde olmak üzere 143 artçı deprem yaşandığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 18:45’de yaptığı açıklamada son belirlemelere göre 93 kişinin deprem nedeniyle yaralandığını açıkladı.

Koca, “Düzce’de 1’i ağır 37 yaralı; İstanbul’da 2, Bolu’da 14, Zonguldak’ta 10, Sakarya’da 26, Bursa’da 4 yaralı var. Hastanelerimizde halen 17 kişinin tedavisi devam ediyor. Allah tüm afetlerden korusun,” ifadelerini kullandı.

Soylu: “Herhangi bir can kaybımız yok”

Gölyaka’da bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sabah saatlerinde konu ile ilgili yaptığı açıklamada henüz bir can kaybı olmadığını açıkladı.

Soylu, “Şu anda herhangi bir can kaybımız söz konusu değil. Köylerdeki taramalarımız devam ediyor. Şu ana kadar intikal etmiş bir olumsuz bilgi yok. Söylediğim gibi birkaç köyde ahır yıkılması söz konusu,” dedi.

Soylu, “4,4’ün üzerinde en son zannediyorum 6.50’de bir 4,3 daha geldi ve bu seviyelerde artçı sarsıntılar da 4’ün üzerinde artçı sarsıntı olabilir. Onun için mümkün olduğunca az hasarlı, hasarlı veya orta hasarlı binalarda durmamak lazım.” ifadelerini kullandı.

Sakarya ve Düzce’de eğitim öğretime bir gün ara

AFAD’dan yapılan açıklamada, olay yerine Düzce, Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Sakarya, Zonguldak, Kocaeli AFAD ve Kızılay ekiplerinin sevk edildiği ve Afet Hasar Tespit Grubu ekiplerinin bölgede hasar tespit çalışmalarına başladığı belirtildi.

Kentte bazı ev ve iş yerlerinin duvarlarında yıkımlar yaşandı, evlerdeki bazı eşyalar yere düştü. Düzce Adliyesi’nde çatıdan kopan bazı beton parçalarının yere düştüğü görüldü.

Deprem nedeniyle Sakarya ve Düzce’de eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği açıklandı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 6 şiddetinde, AFAD, Deprem, Düzce, Kandilli

OKUMAYA DEVAM EDİN

Akıl sağlığınız için lütfen televizyonlarınızı kapatın!
Çalınan kişisel veriler: 5 adreste benzer paneller var
Erdoğan’ın yenilgisi: Soylu’nun tutamadığı, Yerlikaya’dan beklenen söz
  • ABD seçimleri: Trump fena kaybetti. Türkiye nasıl etkilenir?4 Kasım 2026
  • Gürlek: Üst bürokrasiye sızılmış. Kimse makamına güvenmesin.3 Kasım 2026
  • Fon krizi üzerine sosyal medyada dolaşan demirden leblebi gibi sorular3 Kasım 2026
  • Volkswagen’in Türkiye’ye dönüş işareti Made-in-Europe umudu olabilir mi?2 Kasım 2026
  • Sinirlioğlu’nun BM Genel Sekreterlik rakibi kuzu kılığında kurt mu?2 Kasım 2026
  • Aslan sosyal demokratların Sarıgüller açmazı. Bu da mı ders olmayacak?1 Kasım 2026
  • Savunma sanayi ölçüsü ihracatla sınırlanamaz, milli güvenlik konusudur1 Kasım 2026
  • Türkiye-Azerbaycan: krize mi, yeni bir çözüme mi? Gerçekte neler oluyor?30 Ekim 2026
  • İsrail’in acı gerçeği: Netanyahu güç kaybetse de gitmesi zor görünüyor28 Ekim 2026
  • Fon krizi: Pasifik Holding yönetimine tedbir dün kondu, bugün kaldırıldı28 Ekim 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP