Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’na BM’den Afganistan görevi

Yazar: YetkinReport / 26 Nisan 2023, Çarşamba / Oda: Siyaset

Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından Afganistan için “Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü” olarak atandı. 

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu’nu  Afganistan için “Özel Değerlendirme Misyonu Koordinatörü” olarak atadığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliğinden 25 Nisan’da yapılan yazılı açıklamada, “Genel Sekreter Sayın Sinirlioğlu’ndan Afganistan’ın karşı karşıya olduğu mevcut zorlukların ele alınmasına yönelik bütüncül ve tutarlı bir yaklaşım için tavsiyelerde bulunmak amacıyla bağımsız değerlendirmeye liderlik etmesini istemiştir,” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada Sinirlioğlu’nun 2079 (2023) sayılı Güvenlik Konseyi Kararı ile yetkilendirilen bağımsız değerlendirme özel koordinatörü olarak atandığı belirtildi.

Büyükelçi Sinirlioğlu’nun uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanında kırk yılı aşkın bir deneyimli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, Büyükelçi’nin kariyerinde siyasi, insani, kalkınma, insan hakları ve arabuluculuk dosyalarını yürüttüğü, Afganistan dahil olmak üzere Orta Doğu ve Kuzey Afrika, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asya gibi geniş coğrafi alanlarda uzmanlığa sahip olduğu belirtildi.

2015’teki geçici hükümette Türkiye Dışişleri Bakanı olarak görev yapmış ve 2015-2016 ve 2009-2015 yılları arasında Türkiye Dışişleri Bakanlığı Daimi Müsteşarı olarak görev yapmıştır, bu deneyimiyle Dışişlerinde “en uzun süre müsteşarlık yapan” diplomatlardan biri olarak tanınmıştır. Son olarak Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştır (2016-2023).

16 Mart 2023’te Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki Afganistan oturumunda onaylanan kararda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten Afganistan’daki temel sınamaları tespit eden “bağımsız bir değerlendirme” istenmişti.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Afganistan, BM, büyükelçi, Guterres, Sedat Önal, Sinirlioğlu

OKUMAYA DEVAM EDİN

17 yıl sonra gelen 19 tutuklama ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun pişmanlığı
Albayrak olayıyla açığa çıkan skandallar zinciri
Dünya güç dengeleri süratle değişirken Türkiye nerede duruyor?
  • Fon Krizi: Kimler bu Cumhurbaşkanının “hiç ummadığı kişiler”?5 Kasım 2026
  • BM Genel Sekreterliği Adayı Büyükelçi Sinirlioğlu’nun Vizyonu5 Kasım 2026
  • ABD seçimleri: Trump fena kaybetti. Türkiye nasıl etkilenir?4 Kasım 2026
  • Gürlek: Üst bürokrasiye sızılmış. Kimse makamına güvenmesin.3 Kasım 2026
  • Fon krizi üzerine sosyal medyada dolaşan demirden leblebi gibi sorular3 Kasım 2026
  • Volkswagen’in Türkiye’ye dönüş işareti Made-in-Europe umudu olabilir mi?2 Kasım 2026
  • Sinirlioğlu’nun BM Genel Sekreterlik rakibi kuzu kılığında kurt mu?2 Kasım 2026
  • Aslan sosyal demokratların Sarıgüller açmazı. Bu da mı ders olmayacak?1 Kasım 2026
  • Savunma sanayi ölçüsü ihracatla sınırlanamaz, milli güvenlik konusudur1 Kasım 2026
  • Türkiye-Azerbaycan: krize mi, yeni bir çözüme mi? Gerçekte neler oluyor?30 Ekim 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP