Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Ekonomide IMF’siz IMF dili yerleşiyor

Yazar: YetkinReport / 16 Haziran 2023, Cuma / Oda: Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında yapısal reform, mali disiplin, kamuda tasarruf gibi IMF politikalarını anımsatan bir dile yer verdiği dikkat çekti.( Foto:Barış Oral/AA )

Seçimin ardından ilk kez toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın konuşmasında yapısal reform, mali disiplin, kamuda tasarruf gibi IMF politikalarını anımsatan bir dile yer verdiği dikkat çekti.

T24’ten Çiğdem Toker’in köşesine taşıdığı incelemeye göre Devlet Planlama Teşkilatı kökenli olan Yılmaz’ın konuşması, “uluslararası yatırımcıların istediği bir dil.”

Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve yeniden getirilen Mehmet Şimşek’in kullandığı cümlelerin dilinin de “IMF’de orada üretilen metinlerdeki dili hatırlattığını” belirten Toker, “Bu dil sadece içerdiği taahütler değil, içinde barındırdığı kavramlar açısından da uluslararası yatırımcıların istediği bir dildir. Tercüme bir dildir ama yabancı yatırımcılara “hmm belki güven verecek adımlar atılacak” etkisi yaratır,” ifadelerine yer verdi.

“Yapısal reform denmiş, mali disiplin denilmiş, enflasyonla mücadele denilmiş, çok ilginç ama kamuda tasarruf bile denilmiş. Görüldüğü gibi Yılmaz’ın açıklaması gayet steril, tehlikesiz, risksiz, (Cumhurbaşkanı’nı kızdırmayacak şekilde) bir dille makro çerçeve kurmaya özen gösterilerek hazırlanmış bir metne dayanıyor.

Ne kadar inandırıcı olduğu karışık biraz, ama işin bu kısmı da zaten pek önemsenmiyor. Belki her şeyn çok çabuk unutulduğuna güveniliyor. Bozan mevcut iktidar değilmiş gibi eski reçeteleri poülerliği eskimiş epeyce de kullanılmış bir IMF diliyle tamir etme sözünün verilişi bundandır belki.”

Yazının tamamı için burayı tıklayabilirsiniz

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Çiğdem Toker, EKK, IMF, Yılmaz

OKUMAYA DEVAM EDİN

Körfez Arap sermayesi ve Rus sermayesinin Türkiye hesapları
Kriptopara dolandırıcılığı: Thodex ilkti, son olacak mı?
Kağıt fiyatları: Yayıncılar, yazarlar, kitapçılar, okurlar
  • Halk TV’ye polis baskını, yayın durduruldu, kayyım atandı. Nereye kadar?14 Ekim 2026
  • Türkiye, AB’nin Kararsızlığıyla Büyüyen Açmazları Nasıl Aşabilir?13 Ekim 2026
  • Devasa Fon Dolandırıcılığının Temelindeki Yapısal Sorunlar12 Ekim 2026
  • AB Türkiye’yi Dışarda Tutarken Kendi Geleceğini mi Sınırlıyor?12 Ekim 2026
  • Sigara yasağı sıkı uygulansın denince hangi lobiler ayağa kalkıyor?11 Ekim 2026
  • Mekke Paktı’nın kendisi mi basın açıklaması mı Meclis’e getirilecek?9 Ekim 2026
  • Yeni Parti’den Ticaret ve Aile bakanlarına fon krizi soruları8 Ekim 2026
  • Karadeniz’de çatışma riski artıyor: son üç günde üç gemi batırıldı8 Ekim 2026
  • İzmir’i seçimle alamayan Erdoğan, Cemil Tugay’ı aldı: Bu bir zafer mi?7 Ekim 2026
  • Fon krizi ortasında bir ölümün anatomisi ve açıklanmayı bekleyen isimler6 Ekim 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP