Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

MİT: Orman sabotajlarından sorumlu PKK yöneticisi Irak’ta öldürüldü

Yazar: YetkinReport / 22 Temmuz 2023, Cumartesi / Oda: Siyaset

MİT, 2021 yılında Mersin’de başlayan ve 150 bin hektar ormanın yanmasına neden olan eylemlerin sorumlusu olduğunu belirttiği PKK yöneticisinin Irak’taki bir operasyon ile öldürüldüğünü açıkladı. (Foto: MİT)

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın milis gücü olarak öne çıkardığı Sivil Savunma Birlikleri YPS’nin Türkiye sorumlusunu Irak’ta yapılan operasyonla öldürdüğünü açıkladı.

MİT’ın basınla paylaştığı yazılı açıklamada, “PKK/KCK-YPS Türkiye Sorumlusu Özgür Soreş kod adlı Özgür Alparslan, MİT’in Irak’ta gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirildi,” denildi. Bu deyim güvenlik kaynaklarınca genel olarak “öldürüldü” yerine kullanılıyor.

İstihbarat Teşkilatı, öldürülen Alparslan’ın 2021 yılında Manavgat ilçesinde başlayan, Muğla, Mersin ve Hatay’da toplam 150 bin hektardan fazla ormanın yanmasına sebep olan eylemlerin de sorumlusu olduğunu, talimatın Soreş kod adlı Alparslan’dan geldiğini açıkladı. Açıklamada, istihbarat çalışmaları sonucunda Alparslan’ın PKK şeflerinden Murat Karayılan’dan talimat aldığının ve “yeni bir eylem arayışında olduğunun” tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, “bu kapsamda Türkiye içerisine patlayıcı malzeme ve örgüt mensubu aktarmaya çalıştığı ve eylemi bizzat yönetmek istediği,” ifadelerine yer verilirken, Alpaslan’ın Irak/Gare alanından ayrıldıktan sonra beraberindekilerle birlikte “etkisiz hale getirildiği” belirtildi.

PKK ve PYD’ye karşı operasyonlarda artış

MİT’in Suriye ve Irak’taki PKK ve bağlantılı gruplara yönelik operasyonlarında son dönemde ciddi bir artış gözleniyor.

Güvenlik kaynakları, 25 Haziran’da Suriye’nin Münbiç bölgesinde MİT ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen operasyonda, PKK’nin Suriye kolu PYD ve YPG üyesi 11 militanın “etkisiz hale getirildiğini” aktarmıştı.

23 Haziran’da Anadolu Ajansı PKK üst yöneticilerinden Abdurrahman Çadırcı’nın da Kamışlı’da öldürüldüğü haberini vermiş, ismini açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynakları YetkinReport’a bu haberi doğrulamıştı.

Kuruluşundan itibaren örgütte yer alan ve silahlı eylemlerin planlanması dışında Rusya ve Avrupa temsilciliği görevlerinde de bulunan Çadırcı 2001 yılından itibaren Interpol – Kırmızı Bülten’le arandığı belirtiliyordu.

 

Fidan, Blinken, Barzani, Güler: PKK diplomasisi ısınıyor

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

OKUMAYA DEVAM EDİN

İsrail ve Hamas ateşkes ve takasta anlaştı. İşte 3 aşamalı plan
Seçim güvenliğine dair endişeler
Terörsüz Türkiye: dışarıya demokrasi vaatleri, içeride baskıya devam
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
  • Ankara’dan SDG yoluyla PKK’ya üç ciddi uyarı: bu gidişle hava dönebilir8 Aralık 2025
  • Suriye’de Şara Yönetiminin Bir Yılı: Türkiye-İsrail Gerilimi ve ABD7 Aralık 2025
  • Türkiye–İsrail İlişkileri Kalıcı Bir Kopuşu Kaldırabilir mi?7 Aralık 2025
  • Komisyon’da Öcalan Oldubittisi: İstenen Mesajı Vermedi mi?5 Aralık 2025
  • 5 Aralık 1934: Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı5 Aralık 2025
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP