Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Trump vuruldu, Biden düştü: ABD Başkanı seçimden çekildi

Yazar: YetkinReport / 21 Temmuz 2024, Pazar / Oda: Siyaset

ABD Başkanı Joe Biden, sağlık durumu nedeniyle başkan adaylığından çelilmesi yönündeki ısrarlara dayanamayarak aday olmayacağını açıkladı, Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump’ın karşısına Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in adaylığını önerdi.

ABD Başkanı Joe Biden 5 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını duyurdu.

Biden yazılı açıklamasında “Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da görevimden ayrılmamın ve görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkenin yararına olacağına inanıyorum” dedi.

Biden daha sonra bir açıklama daha yaparak Demokrat Partinin başkan adaylığı içi yardımcısı Kamala Harris’i önerdi. Ancak Harris’in Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump karşısında aday olup olmayacağına Ağustos’ta yapılacak Demokrat Parti Kongresi karar verecek.

Trump, Biden’ın çekilmesi ardından yaptığı açıklamada Biden’ın durumunun ne ülkeyi yönetmek ne de başkan adaylığı için uygun olmadığını, tarihe en kötü başkan olarak geçeceğini ve Harris’i yenmesinin kendisi için daha da kolay olacağını söyledi.

Biden için kötü bir son

Biden, Trump ile girdiği 28 Haziran televizyon tartışmasında varlık gösterememiş, o yayından sonra 81 yaşındaki Başkanın gafları ve zihinsel algı yetenekleri daha acımasızca sorgulanır olmuştu.

Trump’a 14 Temmuz’daki suikast girişimi ardından Trump’a destek biraz daha artmış, önceki Başkan Barack Obama dahil- Demokrat Partililerin de fazla uzatmadan çekilmesi gerektiği çağrıları sıklaşmıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz hafta Trump’a açtığı geçmiş olsun telefonunda önceki Başkanı “cesur” ve güçlü” gibi sıfatlarla övmüş, bu da Ankara’nın İkinci Trump Dönemine hazırlanması olarak yorumlanmıştı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Başkanlık seçimi, Donald Trump, Joe Biden, Kamala Harris

OKUMAYA DEVAM EDİN

Ayıp Disney+: Ermeni Komitesi baskısıyla Atatürk dizisini kaldırdılar
14 Mayıs seçimleri: Yeni bir yol ayrımı
Dış Politikada her gün başka bir türkü
  • Türkiye’ye 3. Füze, İran’da Mücteba Vitesi ve İsrail’in Çöken Hesabı13 Mart 2026
  • Atatürk Uluslararası Barış Ödülü: Zor Bir Dönemde Barışı Hatırlamak13 Mart 2026
  • İç Cepheyi CHP’siz Tahkim Mümkün mü?12 Mart 2026
  • Trabzon Şehir Hastanesi Tartışması: Zeminde Kayma Var mı?12 Mart 2026
  • İsrail Gerçekten Her İstediğini Yapabilir mi?12 Mart 2026
  • Trump, İran Savaşından Çıkış Aramaya Başladı; İsrail’le Sorun Var11 Mart 2026
  • NATO Malatya’ya ABD Patriot Sistemi Gönderiyor: İran Füzeleri Uyandırdı10 Mart 2026
  • ABD-Halkbank Davasında Anlaşma Sağlandı: İran Savaşı Etkisi10 Mart 2026
  • Petrol 100 Doları Aşarken: Eşel Mobil, Tavan Fiyat ve Küresel Müdahale10 Mart 2026
  • Varan 2: Yine İran Füzesi. Yine NATO Durdurdu. Parçası Gaziantep’e Düştü9 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP