Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Haber tüketicilerinin beklentileri araştırılıyor

Yazar: YetkinReport / 09 Ekim 2024, Çarşamba / Oda: Ekonomi

Türkiye’de çevirimiçi haber tüketimini araştıracak çalışma İstanbul İletişim Enstitüsü ve KONDA tarafından yürütülüyor.

İstanbul İletişim Enstitüsü (İİE), Konda Araştırma iş birliğiyle Türkiye’deki çevrimiçi haber tüketimi üzerine geniş kapsamlı bir araştırma başlattı. Prof. Dr. Halil Nalçaoğlu’nun başkanlığında, çevrimiçi gerçekleştirilecek bu çalışma, dijital teknolojilerin yaygınlaşmasıyla değişen haber tüketim alışkanlıklarını ve yeni nesil haber izleyicilerinin mecra tercihlerini, beklentilerini, hassasiyetlerini anlamayı amaçlıyor.

İstanbul İletişim Enstitüsü’nden yapılan açıklamada, “dijital teknolojilerin hızla gelişmesi ve internetin yaygınlaşmasıyla haber tüketim alışkanlıklarının ve medya kullanımının köklü bir şekilde değiştiği, çevrimiçi haber kaynaklarının öne çıktığı, aynı zamanda dijital teknolojilerin ve çevrimiçi haber platformlarının avantajlarını en iyi şekilde kullanan ve geleneksel medyadan farklı kaynaklardan haber tüketmeyi tercih eden bireylerden oluşan yeni bir izleyici/okur kitlesinin de ortaya çıktığı” belirtildi.

Prof. Nalçaoğlu, araştırmanın “amaçlı örnekleme” tekniği ile yapıldığını, bu yöntemle özellikle çevrimiçi ortamda farklı türlerde haber kaynaklarını izleyen çok sayıda kişiye ulaşacaklarını belirterek, “Araştırma anketimizin mümkün geniş bir kesime ulaşmasını, böylece farklı politik görüşlerden haber izleyicilerinin haber tüketim alışkanlıklarını, tutumları ve beklentilerini ölçebilmeyi hedefliyoruz” dedi.

Anketle, medya sektöründeki dönüşümü ve “yeni haber tüketicisi”nin tutum, tercih ve beklentilerini anlamak konusunda önemli veriler elde edilmesi bekleniyor.

Ankete katılmak için tıklayın.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: araştırma, haber tüketimi, İstanbul İletişim Enstitürü, konda

OKUMAYA DEVAM EDİN

Bankalardaki döviz sıkıntısı alevden topa dönüştü
Sağlıkta ve ekonomide kriz yönetimi
Tüm Devlet Memuru Sendikaları Pazartesi Eylem Kararı Aldı
  • Kılıçdaroğlu CHP’deki Bölünmeyi Tescil ederken Kurultay Senaryoları30 Mayıs 2026
  • CHP’de İlk Hesaplaşmanın Kazananı Özel ve Yavaş, Kaybedeni Kılıçdaroğlu30 Mayıs 2026
  • İran Savaşı Sonrası Ortadoğu: Türkiye İçin Fırsat mı, Tuzak mı?30 Mayıs 2026
  • Kılıçdaroğlu cephesinden Altay: Mutlak butlan CHP’ye bombaya dönüştü29 Mayıs 2026
  • Kılıçdaroğlu-Butlan Hamlesiyle Perdelenip Erdoğan’ı Rahatlatan Gelişmeler28 Mayıs 2026
  • Moskova, Pekin ile Yakınlaşıyor mu, Yoksa Mecbur mu Kalıyor?28 Mayıs 2026
  • Özel ve Kılıçdaroğlu medya üzerinden tartışırken Bahçeli devreye girdi27 Mayıs 2026
  • Nemrut: Bir Dağın Tepesinde Ölümsüzlük Aramak27 Mayıs 2026
  • Mutlak Butlan Yetmedi, CHP’ye Polis Çağırmak Tüy Dikti26 Mayıs 2026
  • CHP Krizi mi, Demokratik Vatandaşlığın Yeniden Doğuşu mu?26 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP