Hayat

Bağdat Caddesi’nde Sinopia Mantı Evi

Sinop mantısı hiç denediniz mi? Bağdat Caddesi’nde sade dekorasyonlu ve lezzeti ön plana çıkaran bir dükkanda bunu yapabilirsiniz.

Gitmeyi hiç planlamadığım anda, oğlumun kurs çıkışı ben çok acıktım demesiyle, Cumartesi saat 12:10’da içerisi boş olduğu halde (ki bence bir yerin lezzetinin ana göstergesidir) sadece içerinin ışığı, dekoru, içerideki insanların yüzüne bakıp girdiğim bir yerdi.

Her yemek yazımda aşağıdaki kuralları uyguluyorum. Daha geniş hali için bu yazıya bakabilirsiniz.

  1. Hiçbir şekilde yemek yenilen yere haklarında yazı yazılacağı bildirilmemiştir. Herhangi bir kişi gibi standart hizmet alınmıştır. Önden bir hazırlık vs. yoktur.
  2. Her zaman yenilen yemeğin parası fiyat-performans karşılaştırması için ödenmiştir.
  3. Restorana gittikten en az bir ay sonra bu yazı yazılmıştır. Kimliğimizin gizliliğini korumak bu yazı dizisi için önemlidir.
  4. Görünen her iyi ve kötü durum bilgi olarak verilecektir.

Sinop Mantısı

Sinopia Mantı Evi Ön Giriş

İşte Sinopia Mantı Evi’nin önden görünümü. Web sitesini bulamadım, verdiğim link Instagram linki. İddialı bir yer mi? Hayır. Muhteşem bir dekorasyonu var mı? Hayır, son derece sade ve yalın. Işıklandırması muhteşem mi? O biraz karışık ama sade. Ama bir şey bizi çekti işte.

Sinopia’nın Dekoru

Ahşap tonların olduğu dekorasyon güzel. Koltuklar rahat. Kablolar biraz rahmetli Kemal Sunal’ın filmlerindeki 70lerin mahallelerinin telefon ve elektrik kablolarını hatırlatıyor ama ilginç. Işıklandırma gözü yormuyor. Mutfak önünüzde, gidin bakın ne kadar temiz.

Biz oradayken iki tane hanım hizmet ediyordu. Sanırım sahipleriydiler, dükkana değen hanım elini hemen belli ediyorlardı.

Kendileri seçimimizde hemen yardımcı oldular. Benim oğlan nedense mantı ile yoğurdu sevmez.  Ama o gün yarısını yoğurtlu yedi, yarısını da sade. Sinop mantısı bir değişik yalnız. Hepimiz çıtır mantı aldık ama denemek için yarısını yoğurtlu yarısını domates soslu aldım. Aşağıda fotoğrafı var. Eşimin önündeki porsiyon da portakallı enginar. Buraya kadar her şey normaldi.

Yemek Yeme Zevki

Mantı Çeşitleri

Yukarıda kaldığım yerden devam ediyorum. Her şey normaldi, ta ki ilk çatalı alana kadar. Hafif kavrulmuş küçük küçük mantılar. Elle yapıldıkları ve çok uğraş gerektirdiği belli, çok ince işçilik var. Lezzetleri benim standartlarımda çok iyiydi. Mantı yediğinizi biliyorsunuz ama ağzınızda ceviz, fındık yani çerez gibi kıtır kıtır bir tat var. Tereyağı muhteşem bir tat daha bırakıyor ağzınızda. Oğlanın yediği sade mantı hakikaten çerez gibiydi. Ben benim tabağı bırakıp onun tabağından yemeğe başladım. Bana ters ters bakmaya başladı. Sonra ortada, biberli domatesli ufak soslar var. Onlar bir ayrı güzel. Hafif acı bir tat ve bu fotoğrafı çektikten 15 saniye sonra yok oldular. Eşim portakallı enginar ile diyet azmiyle başladı, mantı ile diyetini başka ödedi. Çok lezzetli bir yemek yedik. Şans eseri girdik, çok şanslı ve lezzetli bir yemek yedik. Daha önce Sinop mantısı yememiştim, bundan sonra hep yerim gibi geliyor.

Açık alanı

Önünde açık hava bölümünde masaları da var, soğuk olduğu için oturamadık. Ayrıca bu fotoğraftaki deney tüpü şeklindeki baharatlara da dikkatinizi çekmek istiyorum. Güzel bir buluş.

Sabah kahvaltı da veriyorlar, deneyemediğim ama aklımda kalan tatlıları da var.

3 kişiye 105₺ hesap geldi. İstanbul şartlarında ödenene değdiğini düşünüyorum.

Sinopia’ya ulaşım

Yeri Caddebostan tarafından Kadıköy’e doğru giderken, özgürlük parkı kavşağını geçince, 60-70 m ötede solda. Dünya Göz Hastanesininin olduğu kavşaktan bahsediyorum.

Önünde park yeri yok, mümkünse gelmeden özgürlük parkına doğru girip biraz yürüyün veya kavşağı  geçtikten 150 m sonra sola dönüp arka sokağa park edin.

Yine giderim, yine yerim.

Lezzet İzcisi

Recent Posts

İYİ Parti’nin yeni lideri Musavat Dervişoğlu

Seçim yenilgilerinin ardından iç çalkantılarla gündemden düşmeyen İYİ Parti'nin 5. Olağanüstü Kurultayında, partide Grup Başkan…

12 saat ago

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor

Türkiye aslında çok zengin bir ülke. Yeni bir 2030 vizyonu gerekiyor. Gerçekten de öyle. Hiç…

12 saat ago

Bir Türk yetkili: Erdoğan’ın ABD ziyareti ertelendi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta yapması beklenen ABD seyahatinin ileri bir tarihe ertelendiği bildirildi. İsminin…

1 gün ago

ABD’de Columbia, Türkiye’de ODTÜ: öğrenciler neden ayakta?

"ODTÜ'de bugün de bir kez daha Devrim Stadyumu'nun adını söyleyemeyen Rektörlük, Bahar Şenliği'ni Devrim'den soyutlamak,…

1 gün ago

Şimşek’in iki zorlu sınavı: vergi reformu ve kamuda tasarruf

Seçim bitti. Seçim Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hedeflediği gibi değil CHP lideri Özgür Özel’in istediği gibi…

2 gün ago

Dünya fikri mülkiyet günü: Adalet, yaratıcılık ve hakikat

Bugün 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü. Dünyayı fikirlerin ve bu bağlamda kararların yönettiği düşünülürse her…

2 gün ago