Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Samandağı sahilinde moloz dağının yanında çadır kent ve hastane

Yazar: YetkinReport / 17 Nisan 2023, Pazartesi / Oda: Hayat

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından ağır yıkıma uğrayan Hatay’ın Samandağı sahilindeki sulak havza inşaat molozları ile dolduruluyor. Aynı arazinin 100 metre ötesinde çadır kent, ve sahra hastanesi kurulması tartışma yaratırken, Bakanlık’tan yapılan açıklamada moloz dökümünün “yanlış” olduğu ifade edildi.

Cumhuriyet gazetesinde Hatay’da depremin ardından yaşanan yıkımla ilgili yazı kaleme alan Tuluhan Tekeli, 17 km’lik Samandağı sahilinde, Mileyha Kuş Cenneti olarak bileinen sulak havzanın moloz boşaltımı için kullanıldığını aktardı.

Tekeli, “Samandağ sahilindeki sulak havzada adeta bir moloz dağı yükseliyor. 100 metre ötesinde çadır kent kurulmuş. Onun yanında ise Sahra Hastanesi var. Tam karşısına bir konteyner kent inşa ediliyor. Akıl dışı,” ifadelerini kullandı.

Bakanlık’tan cevap

Haber yayınlanmadan önce Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Tekelioğlu’nu aradı ve Samandağ’daki molozlar konusunda yapılanları anlattı.

Birpınar, “Bize gösterilen alan orası olduğu için molozları döktük, sonra yanlış olduğunu anladık. Betonla demiri ayrıştıracağız ve molozları 2 ay içinde kaldıracağız. Zaten konteyner kent de oraya kurulmayacak” dedi.

Tekeli’nin yazısının tamamına ulaşmak için Cumhuriyet Gazetesi

Asbest tehlikesi

9 Nisan’da BirGün gazetesine mülakat veren Samandağ Çevre Koruma ve Turizm Derneği Başkanı Mişel Atik, Samandağı sahiline moloz yığımı ile ilgili asbest tehlikesine dikkat çekmişti.

Atik, “Buradaki moloz tozlarında bizi en çok endişelendiren bir endüstriyel hammadde olan asbest. Asbest 2010 yılında yasaklandı. Yapılarda izolasyonda kullanılıyor. Bazen güneşlik olarak bazen de çok eski 30 yıllık binaların havalandırmaları üzerinde kaplama olarak kullanılıyor. Bu yıkılan binalar yerle bir oldu. Bu asbestler bu molozlara, bu taşlara karıştı. Sadece asbest değil birçok kimyasal madde, zehirli madde bunun içerisinde yerleşimle iç içe dökülüyor” ifadelerini kullanmıştı.

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Asbest, Deprem, Hatay, inşaat, moloz, tehlike

OKUMAYA DEVAM EDİN

Elon Musk, Kadirov’un Cybertruck’ını uzaktan kumandayla Kapattı mı?
Aşı adaleti, ekonomik toparlanma için de şart
AVM-Kent Hong Kong
  • Venezuela’dan İran’a: Sadece Petrol Değil Güç. Şayet Değil, Ne Zaman?4 Ocak 2026
  • ABD Venezuela Başkanını Kaçırdı, Ülkeye El Koydu. Darbe 3.0: İşgal3 Ocak 2026
  • Askeri Teknolojilerin Sivil Alanda Kullanılması: ASELSAN Örneği2 Ocak 2026
  • Avrupa 2026’da Dünyaya Hâlâ Demokrasi Dersi Verebilir mi?2 Ocak 2026
  • 2026’da 2025’ten Devraldığımız 6 Ağır, 2 İyi Yük: Sıfırdan Başlamıyoruz1 Ocak 2026
  • 2026’da Küresel Çatışma Riskleri ve Türkiye1 Ocak 2026
  • Ersoy’un Tahliyesine Yetmeyen İtirafı ve AK Partide İç Temizlik Talebi31 Aralık 2025
  • Açık Bırakılmaması Gereken İki Olay: Yalova’daki IŞİD ve Düşürülen İHA30 Aralık 2025
  • Avrupa Enerji Güvenliğinde Azerbaycan’ın Önemi30 Aralık 2025
  • Yalova’da IŞİD Operasyonu: 3 Polis Şehit, 6 Terörist Öldürüldü29 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP