Siyaset

CHP kampanya ekibiyle yolları ayırdı, söylem sertleşecek

CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu seçimlerinin sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabından yayınladığı videoda, “buradayım be buradayım” dedi. Kılıçdaroğlu, “Vallahi de billiahi de sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi. Millet İttifakı önümüzdeki kampanya sürecinde daha sert mesajlara yer verecek.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 14 Mayıs seçimlerinin ardından reklam ve iletişim ajansı ile yollarını ayırdı. Önümüzdeki kampanya sürecinde Millet İttifakı daha sert mesajlara yer verecek, saha çalışmalarına öncelik verecek.

CHP Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’in görevden alınmasının ardından CHP, seçim kampanyasını yürüten reklam ve iletişim ajansı ile de yollarını ayırdı.

Konu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Basın İşleri ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan, seçimin sona erdiğini, başarısız olduğu için dolayısıyla kampanyanın da sona erdiğini belirterek iddiaları doğruladı.

Kendisinin de görevden alınacağı iddialarını yalanlayan Özkan, “görevimin başındayım” dedi.

Eski Kağıthane İlçe Başkanı ve İstanbul Milletvekili adayı Mehmet Ali Yüksel, “Siyasi İşler ve Seçim Propagandası” konusunda çalışmalar yürütmek üzere Genel Başkan Başdanışmanı olarak atandı.

CHP’den edinilen bilgiye göre Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı kampanyada aktif rol alacak. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu saha çalışmalarında yer alacak.

Yeni kampanya: söylem sertleşecek

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla değerlendirme toplantılarını sürdürüyor.
Kılıçdaroğlu’nun MYK üyelerine “Her şey bitmedi. Biz kaybetmedik, Erdoğan kaybetti. Kazanacağız. Moralinizi bozmayın. Yeni bir kampanya sürecine giriyoruz” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

CHP’den edinilen bilgiye göre Merkez Yönetim Kurulu toplantısında AK Parti tarafından gelen ve “Millet İttifakı’nın PKK ile işbirliği yaptığı” söyleminin tabanda etkili olduğu, buna karşı bir söylem geliştirilmesi gerektiği ifade edildi.

Bu değerlendirmeler ışığında partinin önümüzdeki kampanya sürecinde terör karşıtı söylemler ön plana çıkacak. CHP’nin özellikle HÜDA-PAR’ın Hizbullah ile ilişkisini ön plana çıkaracağı, HÜDA-PAR liderinin “Türk milleti” ifadesine karşı verdiği açıklamaların vurgulanacağı ifade edildi.

Özkan, “Terör örgütleriyle yaratılan algıyı değiştireceğiz. AKP yemin etmeyecek milletvekili soktu meclise. Siz teröristlerle mücadele etmeyeceksiniz diyenler, parlamentoya teröristleri soktular,” sözleriyle kampanyanın geleceğine dair ipucu verdi.

Özkan, “Bundan sonra güvenlik kaygısı taşıyan seçmenlerle buluşacağız,” dedi.

Zor günlerde birlik vurgusu

Bunun yanında önümüzdeki günlerde CHP kampanyasında deprem ve ekonomik zorlukların yarattığı sert koşullara vurgu yapılacak. CHP şimdiye kadar yürüttüğü “bahar gelecek” mesajı yerine “zor günleri birlikte atlatma” mesajı vermeyi planlıyor.

Kılıçdaroğlu sahada daha çok bulunacak, deprem bölgesine gidecek. Kanaat önderleri ile buluşacak, halk buluşmaları düzenlenecek.
CHP ayrıca oy vermeyen 8 milyon seçmen ve genç seçmene de ulaşmaya çalışacak.

Kurmaylar, “İYİ Parti yüzde 15 olsaydı kazanırdık” görüşünü dillendiriyor. Ayrıca milletvekili adaylarından bazı isimlerin de tepkiye neden olduğu ve oy kaybına yol açtığı yorumu yapılıyor.

YetkinReport

Recent Posts

DEM Parti’nin üç “normalleşme” ölçüsü: ilki Kobani davası

AK Parti’nin başlattığı yeni Anayasa girişimine muhalefetten en açık desteği veren Halkların Eşitlik ve Demokrasi…

15 saat ago

Çiğdem Toker: TÜİK yargı kararına rağmen bilgi karartmayı sürdürüyor

Hayat pahalılığı ve enflasyon ülkenin bir numaralı sorunu. Enflasyon oranlarını açıklamakla görevli Türkiye İstatistik Kurumu…

18 saat ago

Diyalog sürecini her iki taraf da baltalamaya çalışiyor: Ne yapmalı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in önce Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da iktidarın gayrıresmi koalisyon ortağı MHP…

19 saat ago

CHP Lideri Özel MHP Lideri Bahçeli’yi mecliste ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet…

2 gün ago

Namık Tan, Mehmet Uçum’a karşı: Gezi, Erdoğan’ın samimiyet sınavı

CHP lideri Özgür Özel’in 7 Mayıs’ta MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşeceğinin açıklanmasından birkaç saat…

2 gün ago

Boğaziçi Olayı, komplo teorileri ve milli paranoya

Hatırladığıma göre sene 1981. Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne Amerika’da Michigan Üniversitesinden…

2 gün ago