Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Ekrem İmamoğlu: İstanbul’da adaylık için yola çıkıyorum

Yazar: YetkinReport / 15 Ağustos 2023, Salı / Oda: Siyaset
ekrem imamoğlu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İstanbulu almak için bir kez daha yola çıkıyorum” sözleriyle 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Ağustos’ta İstanbul’da yapılan basın toplantısında 2024 yerel seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı.

“İstanbul’u almak için bir kez daha yola çıkıyorum” diye konuşan İmamoğlu, “Risk alıyorum, bütün toplumsal partilerle irtibat kurmaya çalışıyorum” dedi.

Adaylık ile ilgili bir soru üzerine “Yola çıktığımı söyledim” diyen Ekrem İmamoğlu, “adayım demek siyasi olarak doğru değil, aday olmanın usul ve süreçleri vardır,” dedi.

CHP liderliği konusundaki sorulara ise İBB Başkanı, “Henüz Sayın Genel Başkanın aday olup olmayacağını, Kurultay’ın tarihini dahi bilmiyoruz” diye yanıt veren İmamoğlu, değişimin Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirilmesini beklediğini söyledi.

28 Mayıs seçimini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a karşı kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu yerine CHP Genel Başkanlığına adaylığı da konuşulan İmamoğlu böylece Kılıçdaroğlu’nun talebi doğrultusunda İstanbul’u bırakmadan CHP liderliği ihtimalini de dışlamamış doldu.

Seçimlerin ardından Millet İttifakı’nın fiilen sona erdiğini açıklayan İYİ Parti’nin yerel seçimlerde CHP ile ittifak yapıp yapmayacağı konuşuluyordu.

İmamoğlu, bu tartışmalar için “2019 seçimlerindeki gibi İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım. Muhalefet partilerinin de bu şuurla hareket edeceğine, bu meselenin partiler üstü bir mesele olduğunun anlaşılacağına inanıyorum,” ifadelerini kullandı.

CHP’deki değişim tartışmalarında hangi adayı destekleyeceği sorusuna genel bir cevap veren İmamoğlu, “CHP’nin tarihini bilen geçmişi tertemiz evlatları vardır, biri, sorunuzda belirttiğiniz için söylüyorum, Özgür Özeldir, başkaları da vardır. Bunlar zaman içinde konuşulur,” dedi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 2024, CHP, değişim, İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İttifak, İYİ Parti, kılıçdaroğlu, Millet İttifakı, Özgür Özel, yerel seçimler

OKUMAYA DEVAM EDİN

Kılıçdaroğlu CHP’yi toparlamaya İstanbul’dan başladı
Babacan: Erdoğan süresini uzatmak için erken seçime gidebilir
Akşener’den Erdoğan’ın çağrısına yanıt: “Kumar masasında olmayız”
  • Varan 2: Yine İran Füzesi. Yine NATO Durdurdu. Parçası Gaziantep’e Düştü9 Mart 2026
  • Türkiye, 6 F-16’yı Kıbrıs’a gönderdi: Yunanistan’ın Hamlesine Yanıt9 Mart 2026
  • İkinci Hamaney Döneminde İran ve Ortadoğu’da Yayılan Savaş9 Mart 2026
  • İran Savaşı Kaybederse Bir de Tazminat Ödemek Zorunda Kalabilir mi?9 Mart 2026
  • 8 Mart Mesajları, Savaşın Görünmeyen Cephesi ve Kadınlar8 Mart 2026
  • İmamoğlu Davası Gerilimle Başladı: Yargıçlar İzleyicileri Çıkarttı8 Mart 2026
  • Ukrayna’dan sonra İran Örneği: Erdoğan, İnönü Siyaseti İzlemeye Başladı7 Mart 2026
  • Türk–İspanyol Dostluğu Yeni Bir Ritim mi Tutuyor?7 Mart 2026
  • Irak’ın First Lady’sinden ABD-İsrail’e: Elinizi Kürtlerden Çekin6 Mart 2026
  • İsrail Gerçekten Türkiye’ye Saldıracak Kadar Çıldırmış Olabilir mi?6 Mart 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP