Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Dışişleri’nden ABD yolsuzluk açıklaması: “içişlerine karışmayız”

Yazar: YetkinReport / 28 Eylül 2024, Cumartesi / Oda: Siyaset

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türkevi ve Türk yetkililerin de adının geçtiği yolsuzluk soruşturması ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz,” dedi. (Foto: AA)

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türkevi ve Türk yetkililerin de adının geçtiği yolsuzluk soruşturması ile ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, “herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz,” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Öncü Keçeli, “Yurtdışındaki temsilciliklerimiz görevlerini Viyana Sözleşmesine ve uluslararası diplomatik teamüllere uygun olarak ifa etmektedirler. Herhangi bir ülkenin içişlerine karışmamız söz konusu olamaz,” dedi.

Keçeli, “New York’ta devam eden hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Tabiatıyla Viyana Sözleşmelerinden kaynaklanan haklarımızı saklı tutuyoruz,” ifadelerini kullandı.

Yolsuzluk soruşturması: Adams hakim karşısına çıktı

New York’un Demokrat Partili Belediye Başkanı Eric Adams hakkında Türkiye vatandaşlarından ve “en az bir Türk hükümet yetkilisinden” toplamda 100 bin dolardan fazla yasadışı hediye kabul ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Federal savcılar tarafından hazırlanan iddianamede Adams Türk vatandaşlarından “lüks seyahatler, otel konaklamaları ve uçak biletleri” gibi hediyeler almakla ve 2021 yılındaki belediye başkanlığı seçim kampanyası için Türk kaynaklardan yasadışı bağışlar almakla suçlanıyor.

İddianamede Adams’ın bu hediyelere karşılık Türk yetkililere çeşitli konularda yardımcı olduğu iddia ediliyor. Adams’ın yardımcı olduğu konular arasında New York’taki yeni Türkevi binasının güvenlikle ilgili denetlemelerden geçmeden açılmasını sağladığı iddia ediliyor.

Soruşturma kapsamında 27 Eylül’de hakim karşısına çıkan Adams, suçlamaları kabul etmedi.

“Suçlu değilim sayın hakim” sözlerini kullanan Adams’ın avukatı, gelecek hafta iddialara itiraz dilekçesi vereceklerini açıkladı.

Dava hakkında dosyada ismi geçen hiçkimseyle temasa geçmemesi karşılığında serbest bırakılan Adams 2 Ekim’de tekrar duruşmaya çıkacak.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: ABD, Dışişleri, Eric Adams, New York, Öncü Keçeli, Türkevi, Yolsuzluk

OKUMAYA DEVAM EDİN

Türk-Yunan görüşmeleri: küçük bir adım ama…
Türkiye’de sol-sağ cetveli ve oy tercihleri
Kastamonu’nun derdi ne?
  • İş Dünyası AB Kapısında: Sorun Siyasi Ama Biz Elimizden Geleni Yapalım17 Kasım 2025
  • İmamoğlu Dosyası: Yargı, İktidar-Muhalefet Ayırmamalı17 Kasım 2025
  • Yargıharp, ya da Lawfare; Yeni Siyaset ve Hukuk Kavramıyla tanışın16 Kasım 2025
  • Londra’daki Suriye toplantısında Türkiye ve İsrail tartışma konusu oldu15 Kasım 2025
  • C-130 Faciası: Yanıtlanan ve Yanıt Bekleyen Sorular14 Kasım 2025
  • Siyasi Rakibine 2-3 Bin Yıl Hapisle “Nasıl Olacak Bu Barış?”13 Kasım 2025
  • Çin Dünyayı Neden Korkutuyor? Gerçek Ne?13 Kasım 2025
  • Siyasi Davalar Tarihine Geçecek İmamoğlu İddianamesi ve Birkaç Soru12 Kasım 2025
  • Hukuk Devletini Savunabilen Kişi, Kurum, Baro Kaldı mı?12 Kasım 2025
  • Düşen C-130’da 20 Asker Şehit Oldu. Nedeni Araştırılıyor11 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP