Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan’dan Trump’a, İsrail’i ancak sen durdurursun mesajı

Yazar: YetkinReport / 05 Mayıs 2025, Pazartesi / Oda: Siyaset

Erdoğan ve Trump 5 Mayıs telefon görüşmesinde başta Gazze ve Ukrayna olmak üzere bölgesel krizleri konuştu. İki lider Trump’ın önceki başkanlık dönemindeki bir toplantıda görülüyor. (Arşiv fotoğrafı)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ABD Başkanı Donald Trump ile başta Gazze krizi olmak üzere bölgesel konularda bir telefon görüşmesi yaptı. İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada Erdoğan’ın Trump’a Gazze’deki “insani krizin vahim boyutlara” ulaştığı ve Türkiye’nin krizin çözümü için her türlü desteğe hazır olduğunu söylediği bildirildi.
İletişim Başkanlığı ayrıca iki liderin Rusya-Ukrayna Savaşı, Suriye’nin toprak bütünlüğü, ABD’nin İran’la başlattığı diyalog ve savunma sanayii dahil ikili konularda görüştüğü, Erdoğan’ın Trump’ı Türkiye’ye davet ettiğini bildirdi.
Trump ise görüşme üzerine sosyal medyada yaptığı açıklamada, Erdoğan ile çok verimli bir görüşme yaptıklarını, Rusya-Ukrayna savaşını bitirmek için “hemen” birlikte çalışmak  istediğini ve kendisinin de Erdoğan’ı Washington’a davet ettiğini söyledi.

Gazze ve İsrail zamanlaması

Telefon görüşmesi İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu kabinesinin 5 Mayıs’ta Gazze’yi kademeli işgal planını onaylamasını izleyen saatlerde yapıldı. Planının hazırlayıcılarından olan Maliye Bakanı Bezazel Smotrich’in kabine toplantısı ardından “Gazze’yi kalmak üzere işgal ediyoruz, artık girip çıkmak yok. Bu bir zafer savaşıdır ve işgal kelimesinden korkmayı bırakmanın zamanı gelmiştir” diye konuştuğu bildiriliyor.
İsrail basını planın Trump’ın 13-16 Mayıs’ta Suudi Arabistan, Katar ve BAE’ye yapacağı seyahatten önce başlamayacağını yazıyor. ABD basını Trump’ın bu tura Türkiye’yi katmasının öngörülmediğini yazmıştı.
Bu konuda resmî açıklama olmasa da Erdoğan’ın bu gelişmeler üzerine Trump’la konuşmak istediği, geri dönüşünse akşamüzeri AK Parti MYK toplantısına başkanlık etmek üzere Parti genel merkezinde olduğu sırada olduğu anlaşılıyor.
Kaynaklar, Erdoğan’ın görüşmede Trump’a, İsrail’in Gazze’de yol açtığı insanlık faciasını durdurabilecek tek kişi olduğu mealinde konuşmuş olmasını yüksek ihtimal olarak değerlendiriyor.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Erdoğan, Gazze, İsrail, Rusya, Trump, Ukrayna

OKUMAYA DEVAM EDİN

Emevi Camiine Erdoğan gidemedi, Putin gitti
Trump, Müslüman Ülkeleri Hem de İsrail Üzerinden Böldü
Baskı ve yasaklar giderek koyulaşıyor
  • İstanbul çıkarması fiyaskoya dönüştü: Kılıçdaroğlu kimlere emanet?26 Temmuz 2026
  • Özel, Yeni Parti’yi kurdu: siyasette yeni bir dönem24 Temmuz 2026
  • CHP seçmeni gözü kapalı ‘Evet’ mührünü Altı Ok’a basar mı?24 Temmuz 2026
  • Ne Af Ne İmralı: Öcalan İçin Üçüncü Bir Yol Mümkün mü?22 Temmuz 2026
  • Kurtulmuş: Türk-Kürt kardeşliği için Meclis tatile girmeden yasa çıkar22 Temmuz 2026
  • Özel CHP’den ayrılıp yeni parti kuruyor, yedek bir parti de hazır21 Temmuz 2026
  • Türkiye uzayda işbirliği için Artemis Anlaşmalarına neden katılmadı?20 Temmuz 2026
  • İspanya’nın şampiyonluğu neden Gazzelileri sokaklara döktü?20 Temmuz 2026
  • F-35’leri konuştuğumuz Graham öldü, Erdoğan bu Trump’a mı güveniyor?19 Temmuz 2026
  • Bir Valinin Bisikleti, Bir Ülkenin Zihniyeti19 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP