Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Ukrayna-Rusya ve İran-Avrupa görüşmeleri iki gün arayla İstanbul’da

Yazar: YetkinReport / 22 Temmuz 2025, Salı / Oda: Siyaset

Ukrayna-Rusya ateşkes görüşmelerinin üçüncü, İran-Avrupa nükleer görüşmelerinin üçüncü turu da yine İstanbul’da yapılacak. Dışişleri Bakanı Fidan, ilk tur İran-E3 görüşmeleri sırasında İran Dışişleri Bakanı Arakçi ile konuşurken.

Ukrayna-Rusya ateşkes ve İran-Avrupa nükleer görüşmeleri Türkiye’nin ev sahipliğinde bu hafta iki gün arayla yine İstanbul’da yapılıyor.

Ukrayna ve Rusya heyetleri bu yıl içindeki üçüncü tur görüşmelerini de 23 Temmuz Çarşamba günü İstanbul’da yapacak. Görüşmede ateşkes koşullarının tartışılması ancak iki tarafın tutumlarının taban tabana zıt olması nedeniyle anlaşmaya varılma ihtimali zayıf. Nitekim tarafların Haziran başında savaşta öldürülenlerin bedenleri ve esir değişimi konusunda anlaşmalarına rağmen uygulama tamamlanamamıştı.

Öte yandan, ABD Başkanı Trump, 16 Temmuz’da Rusya’yı 50 gün içinde ateşkes sağlanmaması durumunda yeni yaptırımlarla tehdit etmiş, Ukrayna’ya yeni silahlar göndereceğini söylemişti; bu süre yaklaşık Ağustos sonuna geliyor.

İran-Avrupa da İstanbul’da

İran ile E3 Grubu olarak bilinen İngiltere, Fransa, Almanya arasında İran’ın nükleer programı üzerine görüşmeler de 25 Temmuz Cuma günü İstanbul’da yapılacak. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 21 Temmuz’da İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefonla bir hazırlık görüşmesi yaptı.

İran ve Avrupa ülkelerinin Dışişleri Bakanları 21 Haziran’da İstanbul’da yapılan İslam İşbirliği Taşkilatı toplantıları sırasında ilk görüşmelerini yapmışlardı; bu ikinci tur olacak.

Trump ise Tahran’ı anlaşma olmaması durumunda İran’ı yine vuracakları konusunda tehdit etti. ABD, İsrail’in İran’a saldırması ve İran’ın cevabı ile çıkan çatışmada, İsrail’in çağrısı üzerine 22 Haziran’da İran’ın yeraltı nükleer tesislerini bombalamıştı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: E3, iran, İsrail, nükleer, Rusya, Ukrayna

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan’dan Ukrayna’nın NATO üyeliğine destek
Mayınlar Türkiye’yi Ukrayna savaşına çekme provokasyonu mu?
Köprüleri yıkan Akşener yeniden İYİ Parti lideri seçildi
  • Türkiye’nin Escobar’ı, Türkiye’nin Epstein’i: Kimlerin Dosyaları Saklı?22 Aralık 2025
  • Diplomaside Türkiye’nin 2026 Gündemi ve 2030 Eşiği22 Aralık 2025
  • Türkiye, İsrail Saldırısı Sırasında İran’a PKK/PJAK İstihbaratı Verdi20 Aralık 2025
  • 2026’ya Girerken Yeni “Büyük Oyun”: Neden Ormanı Tepeden Göremiyoruz?20 Aralık 2025
  • AK Parti İktidarı Kurduğu Medya Düzeniyle İftihar Ediyor mu?19 Aralık 2025
  • Ankara, SDG’nin Kazanımlarına Rağmen Barrack’tan Memnun. İşte Nedeni18 Aralık 2025
  • Karadeniz’den Gelen İHA Kimindi? MSB Kaynakları: Henüz “Belli değil”17 Aralık 2025
  • Avrupa: Ekonomik Dev, Siyasi Cüce?17 Aralık 2025
  • Terörsüz Türkiye Sürecinde Toplumun En Güvendiği Aktör Kim?17 Aralık 2025
  • BM’nin Gazze Kararı: Filistin’in Rızası Olmadan Türkiye Katılacak mı?16 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP