Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

CHP’nin Ankara büyükşehir adayı Mansur Yavaş

Yazar: YetkinReport / 10 Eylül 2023, Pazar / Oda: Siyaset

CHP lideri Kılıçdaroğlu CHP’nin yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Mansur Yavaş olduğunu açıkladı. İYİ Parti destek verecek mi? Cumhur İttifakı Yavaş karşısına kimi çıkaracak? Kılıçdaroğlu İmamoğlu’nu da açıklayacak mı?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayının mevcut Belediye Başkanı Mansur Yavaş olduğunu açıkladı.

10 Eylül’de CHP’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında yapılan Hatıra Ormanının açılış etkinliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Mansur Bey bizim belediye başkanımızdır ve adayımızdır” dedi.

Bu açıklama ile birlikte büyük şehirler için ilk aday da açıklanmış oldu.

Yavaş, 30 Ağustos’ta yaptığı konuşmada belediye başkanlığı için aday olduğunu söylemiş, ancak herhangi bir parti ismi vermemişti.

Yavaş, konuşmasında “Nasip olursa, herkesin belediye başkanı olmaya devam edeceğim. Bu dönemde olduğu gibi yeni dönemde de, bir devlet adamına yakışır şekilde rozetsiz başkanlık yapmaya devam edeceğim. Bizim siyasi tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok. Ankara’da 25 yıl yaşanan travmayı tekrar yaşatmaya hakkımız yok. Allah nasip ederse, sizler de bize destek olursanız, seçime girip inşallah bir 5 yıl daha sizlerle birlikte olmak istiyorum,” demişti.

İYİ Parti Yavaş için ittifak yapacak mı?

Mansur Yavaş 2019 seçimlerinde İYİ Parti ile CHP’nin ittifakı ile seçimlere girmiş, Ankara’daki 25 yıllık AK Parti ve Melih Gökçek yönetimini sonlandırarak koltuğu devralmıştı.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, 6 Eylül’de gazeteci Fatih Altaylı’ya verdiği mülakatta bu seçimlere ittifala girmeyeceklerini, İYİ Parti’nin tüm şehirlerde kendi adayını göstereceğini açıklamıştı.

Mansur Yavaş’ı desteklediği bilinen Akşener’in bu açıklamanın ardından ittifaka sıcak bakıp bakmayacağı tartışılmaya başladı.

Aynı şekilde tartışılan bir başka konu da İstanbul için kimin aday olacağı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 15 Ağustosta bir etkinlik düzenlemiş, “İstanbul’da adaylık için yola çıkıyorum” demişti.

Gazetecilerin neden açıkça aday olduğunu söylemediğini sorması üzerine ise İmamoğlu CHP yönetimini ve parti prosedürlerini işaret etmişti. 

Cumhur İttifakı işbirliği yapacak

Cumhur İttifakı da henüz büyükşehirler için bir aday açıklamadı.

Cumhur İttifakı ortağı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 29 Ağustos’ta bir araya gelmişti. 

Toplantı sonrası açıklama yapılmadı ancak iki liderin Cumhur İttifakı için yapılacak işbirliği üzerine görüştüğü bildirildi.

İttifak partileri Mayıs seçimlerinin ardından yerel seçim çalışmalarını parti içlerinde başlatmıştı. 29 Ağustos’un ardından ittifakın işbirliği üzerine yoğunlaşılacağı, özellikle yalnızca belediye başkanlıkları değil belediye meclislerinin de ittifaka geçmesi için çalışma yapıldığı haberlere yansıdı.

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 31 Mart, CHP, İmamoğlu, İYİ Parti, kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Meral Akşener, yerel seçimler

OKUMAYA DEVAM EDİN

Biri bunları CHP’lilere söylemeli
Suriye’de şiddet: arkasında kim var, nereye gidiyor?
Ankara’dan PKK’ya silah bırakma ve fesih kararı için son hafta uyarısı
  • İstanbul toplantısı öncesinde Ukrayna, Rusya’nın cephe gerisini vurdu1 Haziran 2025
  • MİT’in Afganistan’da bulduğu IŞİD’ci meğer denetimle serbest bırakılmış1 Haziran 2025
  • CHP’ye İmamoğlu ile dışarıdan, Kurultay iptali davasıyla içeriden hücum1 Haziran 2025
  • Kılıçdaroğlu: can güvenliğime yönelik tehditler alıyorum30 Mayıs 2025
  • Suriye’de 7 Milyarlık ilk büyük ihalede Türkiye ve bildik şirketler var30 Mayıs 2025
  • “Bugün CHP’yi düşman eden, yarın DEM Parti’yi düşman edebilir”30 Mayıs 2025
  • Trump “Bir günde barış” demişti ama Rusya-Ukrayna savaşı sürüyor29 Mayıs 2025
  • Zirai don: sebze-meyve azaldı, fiyatlar arttı, çiftçi zararda29 Mayıs 2025
  • Yenilikçi üniversiteler sıralamasında ODTÜ, İTÜ, Yıldız ilk üçte28 Mayıs 2025
  • Bugün darbe ürünü dedikleri Anayasa Erdoğan ve Bahçeli’nin ürünü28 Mayıs 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP