Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İstanbul Beşiktaş’ta yangın: en az 29 kişi hayatını kaybetti

Yazar: YetkinReport / 02 Nisan 2024, Salı / Oda: Hayat

İstanbul’da Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinde 16 katlı bir binanın gece klubü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı. Tadilat sırasında çıktığı belirtilen yangında tadilatı gerçekleştiren işçilerin de arasında olduğu en az 29 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

İstanbul’da Beşiktaş ilçesine bağlı Gayrettepe semtinde 16 katlı bir binanın gece klubü olarak kullanılan giriş katında yangın çıktı.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Gündoğdu Sokak’ta bulunan binada öğle saatlerinde çıkan yangında 29 kişi hayatını kaybetti, 7’si ağır 8 kişi yaralandı.

Görgü tanıklarının anlatımına göre öğle saatlerinde tadilat yapıldığı sırada sahnenin yanında bir patlama oldu. Patlamanın ardından gece klübünü alevler sardı. O sırada kulüpte ve binada bulunanlar içeride mahsur kaldı.

İstanbul Valisi Davut Gül, yangının çıkış sebebinin belli olmadığını belirtti. Gül, binanın alt katının gece klübü olarak kullanıldığını, yangın çıktığı sırada tadilat yapıldığını, hayatını kaybedenlerin ve yaralananların tadilatı yapan işçiler olduğunu açıkladı.

Olay yerinde yetkililerden bilgi alan Gül, “Yangının çıkış sebebi belli değil. Binanın altında diskotek olarak kullanılan bir mekân. Tadilat yapılıyormuş. Tadilat dolayısıyla da çalışanlar hayatını kaybetti ve yaralandı. Olay yerinde polis sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ilk andan itibaren müdahale ettiler. Yaralıların tedavileri, hastanelerimizde devam ediyor. Bu gece kulübünün 1987’de aldığı bir ruhsat var. 2018 yılında da ruhsat yenilenmiş” dedi.

Yangın ile ilgili soruşturma başlatıldı, 5 kişi gözaltına alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yangınla ilgili idari soruşturma başlatıldığını 2 Mülkiye Müfettişinin görevlendirildiğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yangınla ilgili Yerlikaya’yı telefonla arayarak bilgi aldığı aktarıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını, 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Tunç, “Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Soruşturma tüm yönleriyle ve titizlikle sürdürülmektedir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yangının hemen ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasının devam ettiğini” söyledi.

Gayrettepe’de çıkan yangında ne yazık ki hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 16’ya ulaştı. İtfaiye ekiplerimizin yoğun çabası devam ediyor. pic.twitter.com/zOTlhf6EEE

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) April 2, 2024

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Beşiktaş, gece klübü, işçi, yangın

OKUMAYA DEVAM EDİN

Boğaziçi Üniversitesi direnişi
Geçtiğimiz hafta İstanbul’a kaç santim algı yağdı?
İnsanın Evrimsel Hikayesi Nobel Ödülü’ne Layık Görüldü
  • Birleşik Krallık Dağılıyor mu?14 Eylül 2026
  • Fidan’ın iki günde iki ziyareti: iç ve dış politika nerede kesişiyor?14 Eylül 2026
  • Erdoğan’ın seçim takvimi az çok belli, neyi tartıştığımızı anlamıyorum13 Eylül 2026
  • Silahlar Bırakılmadan Öcalan’a Statü Olur mu?13 Eylül 2026
  • Yapay Zekâ Eylem Planı’nın Olumlu ve Olumsuz Yönleriyle Eksiklikleri12 Eylül 2026
  • Dört Boğaz, Tek Enerji Krizi: Dünya Petrolünün Damarları Daralıyor12 Eylül 2026
  • Bir diplomatın gözünden “kolorduya bedel” istihbaratçı Kâşif Kozinoğlu11 Eylül 2026
  • Türkiye’nin PISA’dan aldığı iyi haberi nasıl okumak gerekir?11 Eylül 2026
  • Yavaş’ın Erdoğan’la görüşmesi ne teslim ne isyan; başka türlü bir şey10 Eylül 2026
  • Zeynep Çelik: Mîmârî politik bir meseledir. Avrupa Şark’ı bilmez10 Eylül 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP