Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Serap Yazıcı, Özgür Özel’i yalanladı: teklif CHP’dendi, ben reddettim

Yazar: YetkinReport / 26 Şubat 2025, Çarşamba / Oda: Siyaset

Gelecek Partisinden AK Partiye geçen Yazıcı, Özel’i yalanlarken Gelecek yöneticisiyken hem AK Parti hem CHP’yle görüştüğünü açıklamış oldu.

Ankara siyasetinde bir polemik daha, bu kez CHP lideri Özgür Özel ile Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye geçen Serap Yazıcı arasında başladı.

TBMM’ye Ahmet Davutoğlu’nun Gelecek Partisi kontenjanından CHP oylarıyla giren Anayasa hukukçusu Serap Yazıcı’nın 22 Şubat’ta partisinden istifa edip 23 Şubat’taki AK Parti Kongresinde yönetime girmesine CHP’den sert tepki gelmişti. CHP lideri Özgür Özel 25 Şubat’ta Meclis’teki CHP Grubuna hitabında, Yazıcı ismini anmasa da Kongre’den önce ‘Tek adam rejimine itiraz, benim partimde yeterli değil’ diyerek CHP’ye geçmek istediğini ama kendisinin “İstifanızla Meclis’teki parti grubunuz düşebilir” diye geri çevirdiğini söyledi.

Yazıcı, sosyal medyada “X” hesabı üzerinden Özel’i yalanladı. Yazıcı, Özel’le kendisine ilk teklifi getiren CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem aracılığıyla CHP Genel Merkezinde görüştüğünü teklifini geri çevirdiğini söyledi. Özel’in kendisiyle konuşurken telefon mesajlarıyla uğraştığını görme engelli olsa da fark ettiğini ve bunu saygısızlık olarak aldığını söyleyen Yazıcı, CHP’den ayrılırken de Özel’e AK Partiden de teklif aldığını söylediğini aktardı.

Yazıcı iki partiyle de görüşmüş

Polemikten şimdilik üç sonuç çıkıyor

Birincisi, Yazıcı kendi beyanıyla bir yandan kurucusu olduğu Gelecek Partisinde yönetici konumdayken hem AK Parti hem de CHP ile transfer görüşmesi yaptığını kabul ediyor. CHP milletvekilinden teklif gelmiş ve konu belliyken Özel’le görüşmek için CHP Genel merkezine gitmiş. O buluşma her iki taraf için de sonuç getirmeyince, yine kendi beyanına Özel’e “AK Parti’den de bir davet var” demiş ve “Henüz kararımı vermedim” diyerek adeta kapıyı tam kapatmamış. Bu da AK Parti ile görüşmesini en azından Özel’e aynı nedenle gitmesinden önce yaptığını gösteriyor.

İkincisi, Özgür Özel’in bu konuyu gündeme getiriş şeklidir. İlk teklif kendi adına ya da özel olarak CHP yetkililerinden gittiyse, madem ifşa edecekti bu ayrıntıyı da söylemesi gerekirdi. Aslında bu ifşaatla Özel’in benzeri başka gizli görüşmelerdeki muhtemel muhataplarını caydırma riskini aldığı da söylenebilir.

Üçüncüsü, AK Parti Kongresinde diğer partilerden istifa eden milletvekillerine yönetimde yer verilmesinin de gösterdiği üzere, Meclis’te yine 1970 ve 1990 ortalarındakine benzer benzer yoğun bir transfer döneminin başladığıdır.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Gelecek Partisi, milletvekili transferi, Özgür Özel, Serap Yazıcı

OKUMAYA DEVAM EDİN

Kadın hakları için erkekler de sesini yükseltmeli
DEM Parti’den sürpriz çıkış: Türkiye’nin bugün birinci partisi CHP
Özel: itirafname ve 2 milyon dolar karşılığında tahliye teklif edilmiş
  • İran Savaşı Sonrası Ortadoğu: Türkiye İçin Fırsat mı, Tuzak mı?30 Mayıs 2026
  • Kılıçdaroğlu cephesinden Altay: Mutlak butlan CHP’ye bombaya dönüştü29 Mayıs 2026
  • Kılıçdaroğlu-Butlan Hamlesiyle Perdelenip Erdoğan’ı Rahatlatan Gelişmeler28 Mayıs 2026
  • Moskova, Pekin ile Yakınlaşıyor mu, Yoksa Mecbur mu Kalıyor?28 Mayıs 2026
  • Özel ve Kılıçdaroğlu medya üzerinden tartışırken Bahçeli devreye girdi27 Mayıs 2026
  • Nemrut: Bir Dağın Tepesinde Ölümsüzlük Aramak27 Mayıs 2026
  • Mutlak Butlan Yetmedi, CHP’ye Polis Çağırmak Tüy Dikti26 Mayıs 2026
  • CHP Krizi mi, Demokratik Vatandaşlığın Yeniden Doğuşu mu?26 Mayıs 2026
  • Özel’in Yıldızı Yükselişte: Butlan Ne Kılıçdaroğlu Ne Erdoğan’a Yarar25 Mayıs 2026
  • Türk Siyasetinin Kara Günü: Serbest Siyasete Darbe24 Mayıs 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP