Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

İmamoğlu’na dava üstüne dava: siyaset yasağı isteniyor

Yazar: YetkinReport / 05 Şubat 2025, Çarşamba / Oda: Siyaset

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir dava da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i tehdit etmek suçlamasıyla açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bir dava da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’i tehdit etmek suçlamasıyla açıldı. Başsavcının “mağdur” olarak nitelendiği iddianameyi hazırlayan da yine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı.

“Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret”, “tehdit” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” suçlamalarıyla İmamoğlu hakkında istenen ceza ise 2 yıl 8 aydan 7 yıl 4 aya kadar hapis.

Bu ceza, verilmesi halinde İmamoğlu’na siyaset yasağı getirebilir.

İmamoğlu’nun avukatı Kemal Polat, kendilerine ulaşan bir tebligatın olmadığını açıkladı.

ANKA haber ajansına konuşan Polat, “İddianame ile ilgili bize ulaşan bir tebligat yok. Bizim bilgimiz ve erişimimiz olmayan bir iddianamenin varlığı ve/veya mahkemesince kabul edilip edilmeyeceği de belli değil iken haberini yaymış olmalarını da kamuoyunun takdirine bırakıyorum,” dedi.

Dava üzerine dava

İmamoğlu hakkında daha önce İçişleri Bakanı iken Süleyman Soylu’nun “Ahmak” sözünü iade ettiği için Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen ve istinaf mahkemesinde bekleyen hapis cezası da siyaset yasağı öngörüyor.

Son iddianame, İmamoğlu’nun CHP Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın’ın bir soruşturma nedeniyle evinden gözaltına alınması ardından yaptığı açıklamada, ileride kimsenin çocuğunun bugünkü gibi sabah operasyonlarıyla gözaltına alınmamasını sağlamak istediklerini söylemesi ardından açıldı.

İBB Başkanı hakkında Savcı Gürlek hakkındaki sözlerinin yanısıra, bir bilirkişi hakkında söylediği sözler sebebiyle de henüz kürsüde konuşmasını sürdürürken soruşturma açılmıştı. İddianamede İmamoğlu’nun bilirkişi hakkındaki sözleri ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

İmamoğlu, bu iki soruşturma kapsamında geçtiğimiz hafta ifade vermiş, ifadesinde suçlamaları reddederek açıklamalarının demokrasinin gereği olduğunu belirtmişti.

Memuriyetten yoksun bırakma talebi

İmamoğlu hakkında ayrıca, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasında yer alan “kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak, ‘sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılır.” maddesinin uygulanması talep edildi.

İddianame, değerlendirilmek üzere ağır ceza mahkemesine gönderildi.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Akın Gürlek, bilirkişi, CHP, Dava, İmamoğlu, istanbul cumhuriyet başsavcılığı, soruşturma

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan’ın yeni taktiği: CHP ile İYİ Parti’nin arasını açmak
Türkiye-Ermenistan: “Yeni Normalleşme” umut vaat ediyor mu?
Aliyev ateşkes şartlarını açıkladı, takvim istedi
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
  • Ankara’dan SDG yoluyla PKK’ya üç ciddi uyarı: bu gidişle hava dönebilir8 Aralık 2025
  • Suriye’de Şara Yönetiminin Bir Yılı: Türkiye-İsrail Gerilimi ve ABD7 Aralık 2025
  • Türkiye–İsrail İlişkileri Kalıcı Bir Kopuşu Kaldırabilir mi?7 Aralık 2025
  • Komisyon’da Öcalan Oldubittisi: İstenen Mesajı Vermedi mi?5 Aralık 2025
  • 5 Aralık 1934: Kadınların Seçme ve Seçilme Hakkı5 Aralık 2025
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP