Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Cumhurbaşkanı: “10 Mart’ta seçim sürecini başlatıyoruz”

Yazar: YetkinReport / 06 Mart 2023, Pazartesi / Oda: Siyaset

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Mart’ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının sonrasında yaptığı açıklamada 10 Mart’ta erken seçim kararı alacağını açıkladı.

Erdoğan, “İnşallah 10 Mart Cuma günü, Anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla, süreci başlatıyoruz.
Bu kararın yayımlandığı 11 Mart itibarıyla, seçim takvimiyle ilgili hususlar Yüksek Seçim Kurulunun yetki alanına girmektedir,” ifadelerini kullandı.

Aynı mesajı sosyal medya hesabında da paylaşan Erdoğan,
“Bu süreçte; Başka ile taşınan, başka ildeki yurt ve misafirhane gibi yerlerde konaklayan, çocuğunun kaydını başka ile alan, sağlık nedeniyle başka ile giden, seçmen kütüğünü yaşadığı yere nakleden, velhasıl hangi sebeple olursa olsun, 6 Şubat felaketinden sonra ikametgâhını veya seçmen kaydını değiştiren depremzedelerimizin, kendilerine sağlanan hak ve imkânlardan mahrum kalmamalarını sağlayacak bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi yayımlıyoruz,” dedi.

Depremle ilgili çalışmalarımızın ve seçim sürecinin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

İnşallah 10 Mart Cuma günü, Anayasanın bize verdiği yetkiye dayanarak alacağımız seçim kararının ertesi gün Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla, süreci başlatıyoruz.

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) March 6, 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan bir süredir seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılması isteğini dillendiriyordu. Seçimlerin 18 Haziran’dan önceki bir tarihe alınması için iki seçenek bulunuyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin beşte üç çoğunlukla seçimlerin yinelenmesi kararı alması durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın üçüncü dönem adaylığı konusunda da bir tartışma kalmıyor. Ancak bunun için AK Parti ve MHP’nin sandalye sayısı bu oylama için yeterli değil.

Bu sebeple Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kararı ile seçimlerin yinelenmesi kararı alabileceği tartışılıyordu. Bu seçenek, Anayasa’da üçüncü adaylık için tartışmaları başlatıyor.

Erdoğan, bu açıklamasıyla seçimlerin yenilenmesi kararını kendi kararı ile alacağını belirtmiş oldu. Önümüzdeki günlerde gözler YSK’da olacak.

 

YSK’ya dilekçe: Seçimden önce kurulu Anayasa’ya uydurun

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: cumhurbaşkanlığı kararı, seçim

OKUMAYA DEVAM EDİN

AK Parti’den CHP’ye siyasi partilerde iç gerilim artıyor
Kıbrıs’ta sonsuz labirent: mektuplar, müzakereler ve gerçekler
Erdoğan Suriyeli sığınmacılar çizgisinden dönüş hazırlığında
  • Ankara’da Suriye Asabiyeti Artıyor: Hem SDG Hem İsrail12 Aralık 2025
  • TBMM’de Çocuk Tacizi: “Üstünü Örtmeye Çalışanlar da Soruşturulsun”12 Aralık 2025
  • Mehmet Akif Ersoy Tutuklandı; İktidarın Medya Prenslerindendi12 Aralık 2025
  • Y Kromozomu ve Erkeklik: Çöküş mü, Evrim mi?11 Aralık 2025
  • Futboldan Medyaya, Siyasete Dek Topyekûn Çürüme: Ne Patlamaz Lağımmış?10 Aralık 2025
  • Uyuşturucu Suçlaması: Habertürk, Yayın Yönetmeni Ersoy’u Görevden Aldı10 Aralık 2025
  • İmamoğlu Diploma Duruşmasında: Savunmaya Değil, Suçlamaya Geldim8 Aralık 2025
  • Süreçte Barış Vicdanı Neden Eksik?8 Aralık 2025
  • Ankara’dan SDG yoluyla PKK’ya üç ciddi uyarı: bu gidişle hava dönebilir8 Aralık 2025
  • Suriye’de Şara Yönetiminin Bir Yılı: Türkiye-İsrail Gerilimi ve ABD7 Aralık 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP