Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kılıçdaroğlu iktidara seslendi: Kürtlerin haysiyetiyle oynamayın

Yazar: YetkinReport / 18 Nisan 2023, Salı / Oda: Siyaset
Kemal Kılıçdaroğlu

CHP lideri ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından iktidara seslendi, “üç beş oy için Kürtlerin haysiyetiyle oynamayın,” dedi. HDP, cumhurbaşkanlığı için desteğini bayramdan sonra net açıklayacak, mitinglerde destek isteyecek. (Foto: Kılıçdaroğlu Twitter)

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yayınladığı “Kürtler” başlıklı videoda AK Parti iktidarına seslendi, “Kürtlere terörist muamelesi yapılıyor, oy için milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanıyor,” dedi.

17 Nisan’da sosyal medya hesabı üzerinden “Kürtler” başlıklı bir video paylaşan CHP lideri ve Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarını eleştirerek seçim propagandası olarak Kürtleri “toplu bir şekilde yaftaladığını” söyledi, “Utanç verici,” dedi.

Kürtler. pic.twitter.com/almLCAJtcr

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) April 17, 2023

Kılıçdaroğlu: “Üç beş oy için”

Kılıçdaroğlu paylaşımında, “Sevgili halkım son yıllarda ne zaman seçim konuşsak saray ne zaman seçimi kaybedeceğini görse Kürtlere toplu bir yaftalama, terörist muamelesi yapma durumu başlıyor. Utanç verici. Gerçekten de utanç verici. Şu anda milyonlarca Kürde terörist muamelesi yapılıyor. Her gün durmadan, her gün milyonlarca lirayı sosyal medya trollerine harcıyorlar. O troller bana hakaret edebilmek adına Kürtlere terörist muamelesi yapıyorlar, insanımızı devlete yabancılaştırıyorlar. Ne için? Üç beş oy için. Utanmıyorlar. Gerçekten de utanmıyorlar. Bay Kemal’e iftira atacaklar diye milyonlarca insanın haysiyetiyle oynanır mı?” ifadelerini kullandı.

CHP lideri, “Kardeş sevgisi gibi derin bir sevgi yoktur. Yüzyıllardır beraber kaldık. Beraber yaşadık. Hiçbirimiz yolumuza yalnız gitmedik, gidemedik. Üç, beş oy için, kardeşliğe kimsenin zarar vermesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Az kaldı,” dedi.

Erdoğan: “Onlar ne kadar Kürtse, biz o kadar Türküz”

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alarak, HDP’yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Nisan’da düzenlenen açılış töreninde “Bu şimdi Edirne’de olan bir Selo var ya… 51 Kürt kardeşimizi bunlar öldürdü mü? Hatta bu gençlerin üzerinden arabayla geçtiler. Bunları bu şekilde öldürdüler. Onlar da Kürt’dü. Siz hani Kürtlere kıymet biçiyordunuz ne oldu. Bunların derdi Kürt falan değil. Onlar ne kadar Kürtse biz o kadar Türküz” dedi.

HDP aday desteğini bayramdan sonra açıklayacak

Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin ardından cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını açıklayarak Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’na dolaylı desteğini belirten HDP, cumhurbaşkanlığı seçimi için kimi destekleyeceklerini bayramdan sonra açıklayacaklarını belirtti.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, “Bir oyumuz parlamento seçimleri için Yeşil Sol Parti’ye ikinci oyumuz ise cumhurbaşkanı seçimi içindir. Onu bayramdan sonra açıklayacağız. Mitinglerimizde bunu söyleyeceğiz. Zaten siz bunu çok iyi biliyorsunuz,” dedi.

Erdoğan’ın sözlerini eleştiren Buldan, “Kürtleri inkâr ederek, dilini yasaklayarak 21 yıldır ülkeyi aynı zihniyetle yönetmeye çalışıyorlar. Şimdi Erdoğan mitinglerde, Kürtlerin diline, tarihine düşmanlık yürütüyor. ‘Siz ne kadar Kürtseniz biz o kadar Türküz’ diyor. Evet, Kürdüz. Kürtlüğümüzle gurur duyuyoruz,” dedi.

Demirtaş’tan tartışılan paylaşım

HDP’nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı cumhurbaşkanlığı oy pusulası ile tatrışma yarattı.

17 Nisan’da sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda 3 Erdoğan resmi bir de Kılıçdaroğlu resmi olan oy pusulası paylaşan Demirtaş, Matematik açısından Cumhurbaşkanlığı oy pusulası aslında böyle. Lütfen oyunu heba etme çünkü değişim anahtarı sende,” dedi.

Matematik açısından Cumhurbaşkanlığı oy pusulası aslında böyle.

Lütfen oyunu heba etme çünkü değişim anahtarı sende. #YeşilSolParti @YesillerSol pic.twitter.com/BKo9XTqIed

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) April 17, 2023

Demirtaş ayrıca, Memleket Partisi lideri ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin HDP ile ilgili “PKK’lılarla anlaşma yapmam,” sözlerini de eleştirdi.

Demirtaş, “Siyaset ilkeler üzerinden yapılmayınca bu tür savrulmalar normaldir. Kendisine bu sözleri yakıştıramıyorum. Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak. Üç beş oy uğruna milyonlarca HDP’liyi aşağılamaya, incitmeye kimsenin hakkı yok” ifadesini kullandı.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 14 Mayıs, Demirtaş, emek ve özgürlük, Erdoğan, HDP, kılıçdaroğlu, Kürt, MHP, Muharrem İnce, seçimler

OKUMAYA DEVAM EDİN

Kız okulları, hassasiyetler: Haydi kızlar açık liseye
Mustafa Kemal kahramanımızdır. 19 Mayıs’ta doğmuştur
Kılıçdaroğlu’dan Akkuyu tepkisi: Rusya’ya bağımlı haldeyiz
  • Erdoğan’ın füze çıkışı: Türkiye’ye efelenen İsrail, değil mi?17 Haziran 2025
  • Parçalanan bir dünyada Türkiye’nin yolu: gerçekçilik mi, romantizm mi?17 Haziran 2025
  • İsrail-İran krizinden bir Kürdistan çıkar mı? Yeni senaryolar devrede16 Haziran 2025
  • Yunanistan’ın Ege’de Deniz Parkı kurma inadı16 Haziran 2025
  • Anket: Dış politika seçmen için önemli ama başarısız bulunuyor16 Haziran 2025
  • Erdoğan ve Putin Trump’a “diplomasi”, Netanyahu “Birlikte vuralım” diyor15 Haziran 2025
  • Özel, Bayburt’ta, Erdoğan’a: İsrail’e, ABD’ye dik duruş bekliyorum15 Haziran 2025
  • Göç, Güç, Gerilim: ABD’de siyasi şiddet tırmanıyor15 Haziran 2025
  • Netanyahu’ya sözü geçmeyen Trump ve İsrail’in İran saldırısından 5 ders14 Haziran 2025
  • Yeni çatışmalar, yeni dünya düzensizliği ve Hindistan-Pakistan krizi14 Haziran 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP