Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Her türlü kışkırtmaya açık, tehlikeli bir ortama giriyoruz

Yazar: Murat Yetkin / 23 Ağustos 2024, Cuma / Oda: Siyaset

Son bir hafta on gündür birbiriyle ilgisiz gibi görülen bir dizi iç ve dış gelişme alt alta sıralayınca her türlü kışkırtmaya açık tehlikeli bir ortama girdiğimizi gösteriyor.

Son bir hafta on gündür birbiriyle ilgisiz gibi görülen bir dizi iç ve dış gelişme alt alta sıralayınca her türlü kışkırtmaya açık tehlikeli bir ortama girdiğimizi gösteriyor.

Doğrudan konuya gireceğim ve önceliği MHP’nin Meclis’te elini sürmeden Can Atalay oturumunu AK Partiye kapattırmasına vermeyeceğim. Ona ilerleyen satırlarda ayrıntısıyla gireceğim ama önceliği “Mehmet Şimşek’i istemezük” lobisi çalışmalarına vereceğim. Çünkü asıl sis bombalarıyla perdelenmek istenen o.

“Şimşek’i istemezük” lobisi

Hazine ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek’in uyguladığı krizden çıkış programı dar gelirli çalışanları, çalışamayanları ve emeklileri bunaltırken sesini çıkarmayan bir takım varsıllar işin ucu onlara da dokunmaya başlayınca feverân etmeye başladı.

İktidar, toplam SGK alacaklarının yüzde 4 kadarı olan belediyelerin borçlarına yüklenince göze girme yarışına girmişlerdi; iş kendi SGK ve vergi borçlarına gelince homurdanmaya başladılar.

Hazine ve Merkez Bankası döviz kurunu frenli götürmeye çalıştıkça Türk lirasının daha da değersizleşmesinden çıkarı olanlar “Şimşek gitti gidiyor” lafını yayarak hem yeni adımların atışmasını engellemeye çalışıyor hem de dövizle oynayıp biraz daha çıkar sağlıyorlar.

Bir avuç inşaat, maden ve enerji müteahhiti, evet hepsini aynı kaba koymuyorum, bir avuç ihracatçı ve turizmci, oyun bozulsun istemiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, krizden çıkışı zorlaştıran bu söylentilerin uzaktan değil bu lobilerin AK Parti bünyesindeki muhiplerinden çıktığını bilmiyor olabilir mi?

Kurt dumanlı havayı sever

MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis’teki Can Atalay oturumuyla istediğini -partisinin katılmamasına rağmen- AK Partiye yaptırdıktan sonra hamlelerine devam ediyor.

Bahçeli bu defa da hem DEM Parti hem de onun üzerinden CHP’yi hedefe koydu. Anlaşılan AK Parti de kendi eşimi kirletmeden CHP’ye kışkırtıp yıldırma içini MHP’ye bıraktı.

CHP şu ana dek kışkırtmaya gelmedi, ama DEM Bahçeli’in sözlerini yanıtsız bırakmadı.

Bahçeli DEM milletvekillerinin maaşı ve Hazine yardımı kesilmeli deyince DEM Sözcüsü Ayşegül Doğan bunu yanıtsız bırakmadı. 1990’ların faili meçhullerine pabuç bırakmayanlar, solak kabadayılarına da bırakmazdı.

Bunlar tehlikeli oyunlar. Türkiye’nin yeniden 1990’lara, dahası 1970’lere dönmesinden kimlerin çıkarı olduğu iyi görülmeli.

Türkiye tehlike çemberindeyken

Türkiye’yi gündelik çıkarları için ekonomik krizin yükünü sadece halkın çekeceği, siyasi olarak da halkı karşı karşıya getirecek mecraya sürükleyenler, Türkiye’yi saran tehlike çemberinin bir anda bütün bu hesaplarını teferruata çevireceğini, kendi sığ dünyalarını kuru yapraklar gibi rüzgarda savuracağını bilmeli.

Kuzeyimizde, Karadeniz’de Rusya-Ukrayna savaşı giderek şiddetleniyor.

Suriye iç savaşında gerilim düzeyi artıyor, Amerikalılar, Ruslar, İranlılar devrede.

İran-İsrail savaşı köpürtülüyor.

Kafkaslar öyle Doğu Akdeniz öyle.

İçerideki ekonomik ve siyasi gerilimlerin bölgemizdeki tehlikeli tırmanışla ilişkisi endişe verici.

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: AK Parti, Ayşegül Doğan, Bahçeli, Can Atalay, CHP, dem parti, Ekonomi, enflasyon, istifa, Mehmet Şimşek, MHP, şimşek, vergi

OKUMAYA DEVAM EDİN

Kırk yıldır bitmeyen ASALA iddiası ve ASALA gerçeği
Erdoğan NATO zirvesi öncesi Rusya’yla savaşa karşı veto işareti
Erdoğan: Tekrar seçilme derdim yok dedi, Bahçeli karşı çıktı: Cayamazsın
  • Ankara NATO Zirvesi: Güvenlik Vardı, Peki Barış?9 Temmuz 2026
  • İmamoğlu ‘Savunma hakkım engelleniyor’ dedi, hâkim dışarı çıkarttı8 Temmuz 2026
  • Erdoğan Trump’ın, Trump Avrupa’nın sözünü tutmasını bekliyor8 Temmuz 2026
  • İkinci Soğuk Savaşın NATO’su Ankara Zirvesinde kuruluyor: 3.0 o demek7 Temmuz 2026
  • NATO’nun Türkiye üzerinden Orta Doğu açılımı ve Trump’ın iki görüşmesi6 Temmuz 2026
  • 2026 Dünya Futbol Kupasına farklı bir bakış5 Temmuz 2026
  • Modern Seyyahların Piri Bir Çizgi Roman Kahramanı: Corto Maltese5 Temmuz 2026
  • ABD 250 yaşında: hâlâ güçlü ama artık her dediği olmuyor4 Temmuz 2026
  • Latin Amerika Trump’ın izinden sağa kayıyor4 Temmuz 2026
  • NATO’da AB ile savunma sanayi ortaklığı ararken otomotiv de tehlikede3 Temmuz 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP