Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

“AKP ikiz doğuruyor”: Kılıçdaroğlu

Yazar: Murat Yetkin / 04 Ocak 2020, Cumartesi / Oda: Siyaset

“AKP’nin ikiz doğurmasının nedeni” dedi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Ocak basın toplantısında yeni partiler sorulduğunda; “Toplumdaki beklentileri karşılayamamış olması.” Kılıçdaroğlu “ikiz doğum” benzetmesini Gelecek Partisini (GP) kuran Ahmet Davutoğlu ve ayrı bir parti hazırlığındaki Ali Babacan’ın AK Parti’nin içinden çıkmış olması için kullanıyordu.
Kılıçdaroğlu’na göre, toplum giderek parti ayrımı olmaksızın iki anlayış etrafında toplaşıyor: “Demokrasiden yana ve tek adam rejiminden yana” olanlar. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bütün kararları kendisinin aldığını, 18 yıldır istediği yasayı çıkarmakta hiç bir engelle karşılaşmadığını, ama “18 yılın sonunda Türkiye’nin sorunlarının çözülemediğinin görüldüğünü” söylüyor. Ona göre Davutoğlu ve Babacan gibi yakın zamana dek AK Parti’nin iki ağır topunun, “ikiz doğumla” kendi siyasi hayatlarına başlamaları bunu gösteriyor.


“Yüzde 99 benzeşiyoruz”

Kılıçdaroğlu, Davutoğlu ve Babacan’ın girişimlerini “demokrasiden yana” safta olarak görüyor. Hatta İYİ Parti ile kurdukları Millet İttifakıyla “benzerliği yüzde 99” diyor; bu benzerliği de her iki girişimin de parlamenter sisteme geçiş, yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğüne dayalı yeni ve demokratik bir anayasa isteğine, adil seçim sistemi isteğine bağlıyor.
Peki, seçim olursa Akşener ile olduğu gibi Davutoğlu ve Babacan ile de ittifak kuracak mı? Onu konuşmak için daha erken diyor; “Zaten seçim kararını alacak olan da Erdoğan. O karar alacak, Parlamento da onaylayacak, AKP ve MHP milletvekilleri zaten onaylamaları için oradalar.”
“Bu süreç, Türkiye’ye olağanüstü avantaj sağlayacak bir süreç de olabilir” diye ekliyor CHP lideri; “Belki de tarihimizde ilk kez demokrasi içinde, daha demokratik bir Anayasaya kavuşacağız. Bu yolla belki de darbe sultasından da kurtulmuş olacağız.”

“Gerçek gündem ekonomi”

CHP liderine göre, sıcak dış politika gündemine ragmen, Türkiye’nin en önemli sorunu, “gerçek gündemi” ekonomi. “Mutfakta yangın var ve milyonlarca aile bundan etkileniyor” diyor. Tam o sırada telefonlarımıza Türkiye İstatistik Kurumunun yılsonu enflasyon rakamları düşüyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yılsonu tahmini olan yüzde 12’yi doğru çıkaracak şekilde 11.84 olarak açıklanıyor enflasyon. “Bu Saray’ın enflasyonu” diye itiraz ediyor Kılıçdaroğlu; “Gıda fiyatlarına baktığınız zaman gerçek enflasyonu görürsünüz. Vatandaşın artık bu soruyu sorma zamanı geldi: 18 yılın sorumlusu kim?”
“Bu soruyu sendikaların da sorması lazım” diye devam ediyor Kılıçdaroğlu; “İşçi ücretleri Çin’deki ücretlere yaklaşıyor. Ucuz emekle Avrupa’ya mal satacak ve döviz sağlayacaksınız. Nereye kadar sürer? İşadamı vergisini, sigorta primini ödeyemiyor, çünkü kriz var. Sigorta primi yatırılmayan 5 milyon kişi var, sağlık hizmetinden yararlanamama tehlikesinde. Bu nasıl sosyal devlet?”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: akşener, Babacan, Davutoğlu, demokrasi, enflasyon, kılıçdaroğlu

OKUMAYA DEVAM EDİN

Erdoğan’ın asla kabul etmeyeceği üç açmazı
Kılıçdaroğlu olacaksa Erdoğan kalsın diyen muhalif var mı?
Öcalan’ın şifrelerle dolu mesajı, Meclis Komisyonu süresi, PKK ve Suriye
  • Kobani’de Başladı, Kobani’de Bitecek Gibi27 Ocak 2026
  • ABD İran’ı Vuracak mı? Rejim Değişecek mi?26 Ocak 2026
  • Miçotakis Erdoğan’la Görüşmeye Gelirken Casus Belli mi?26 Ocak 2026
  • Bahçeli’nin Sonuç Vermesi Mümkün Ahmet Özer Tepkisi ve İmamoğlu Açısı26 Ocak 2026
  • Suriye, SDG’ye Verdiği Süreyi, IŞİD Nakli Nedeniyle 15 Gün Uzattı25 Ocak 2026
  • Bahçeli, Erdoğan’la Emekli Maaşını Konuşmadıysa Ne Konuştu?23 Ocak 2026
  • Üç Yıllık Lisans Modeli: Yoğunlaştırılmış mı, Sıkıştırılmış mı?23 Ocak 2026
  • İki Kukla Değişken Ortadoğu Matrisinden Çıkarılıyor: IŞİD ve SDG23 Ocak 2026
  • ABD, IŞİD’cileri Irak’a taşıyor: Erdoğan-Trump görüşmesinde gündemdeydi22 Ocak 2026
  • Trump’la Konuşan Erdoğan: Gazze’de ABD’yle hareket Edeceğiz21 Ocak 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP