Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Kılıçdaroğlu’ndan Bahçeli’ye Sinan Ateş çağrısı

Yazar: YetkinReport / 06 Ocak 2023, Cuma / Oda: Siyaset

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Aralık’ta Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Aralık’ta Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş cinayetiyle ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli’ye seslendi. CHP Lideri, Bahçeli’nin cinayet karşısında sessiz kaldığını belirterek, MHP Liderini konuşmaya çağırdı.

6 Ocak’ta sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayan Kılıçdaroğlu, MHP liderini olayla ilgili konuşmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, “Bahçeli ne zamana kadar susacaksın. Mafyalarla fotoğraflar çekmeye devam edersen, yanındaki çocuklar da mafyacılık oynamaya başlar. Teslim edeceksin yanındaki çocukları, 3-5 torbacı ile geçiştiremezsin” ifadelerini kullandı.

5 Ocak’ta toplanan Altılı Masa liderleri 9 saat süren toplantının ardından yaptıkları açıklamada da cinayete değinmiş, “cürümleri işleyenlerin ve onların arkasındaki güçlerin hak ettikleri cezaları almasının takipçisi olacağız,” ifadelerini kullanmıştı.

Altılı masa açıklaması cinayetle ilgili şu ifadelere yer verildi:

Bu vahşeti daha da vahim kılan husus ise, cinayet sonrasında başta Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanı, Adalet Bakanı ve MHP Genel Başkanı olmak üzere ilgili yetkililerin derin bir sessizlik içine girmeleridir. Daha önce siyasilere, akademisyenlere ve gazetecilere yönelik saldırıların faillerinin hiçbir ceza almadan serbest kalmalarının da verdiği cüretle kendileri gibi düşünmeyen herkese saldıran çetelerin elini kolunu sallayarak gezdiği, mafyatik yapıların karşılıklı infazlar gerçekleştirdiği bir ülkede kamu düzeninden ve demokratik hukuk devletinden bahsetmek mümkün değildir.

Bu cürümleri işleyenlerin ve onların arkasındaki güçlerin hak ettikleri cezaları almasının takipçisi olacağız. Kimse ülkemizi her kesimden gençlerin feda edildiği yetmişli yılların karanlıklarına da, seksenli yılların darbeci 12 Eylül şartlarına da, doksanlı yılların faili meçhullerine de geri götüremeyecektir.

Tutuklular arasında iki polis de var

Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen Ülkü Ocakları eski başkanı Sinan Ateş cinayeti ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alındı. Daha önce adliyeye sevk edilen aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk’ün de olduğu 7 şüpheliden 6’sı “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan tutuklandı. 5 Ocak’ta emniyette ifade işleri tamamlanan dört şüpheli daha Adliyeye sevk edilerek tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükseldi. 

Tutuklananlar arasında, saldırıyı planladığı öne sürülen ve daha önce Hasan Ferit Gedik cinayeti zanlısı olarak aranan Dodo lakaplı Doğukan Çep ve iki polis memuru da bulunuyor. Cinayeti işlediği öne sürülen Eray Özyağcı’nın İstanbul’dan Ankara’ya getirildiği aracın sahibi Mustafa Uzunlar da gözaltına alınanlar arasında. Uzunlar’ın ifadesinde aracı iki polisin kendisinden teslim aldığını bildirmesi üzerine iki polis memuru gözaltına alınarak tutuklandı.

Tutuklananlar:

  • MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Köktürk. Daha önce İstanbul’da 16 yaşındaki bir lise öğrencisini öldürmek suçundan tutuklanan Köktürk, Doğukan Çep ile cezaevinde tanıştığını belirtti. Köktürk, Çep’e para gönderdiğini kabul etti.
  • Cinayetin işlendiği motosikleti kullandığı iddia edilen Vedat Balkaya
  • Cinayeti organize ettiği iddia edilen Dodo lakaplı Doğukan Çep. Hasan Ferit Gedik cinayeti sebebiyle 35 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan Çep, tutuklandığı sırada aranıyordu.
  • Polis memuru Murat Can Çolak
  • Polis memuru Aşkın Mert Gelenbey
  • Tetikçileri evinde saklamakla suçlanan Hakan Saraç
  • M.U.
  • M.Y.

Tetikçi Eray Özyağcı’nın da Çep ile beraber yakalandığı haberleştirildi. Ancak henüz ifadelere yansımadı.

Uzunlar ifadesinde anlattı

MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ile birlikte tutuklanan Mustafa Uzunlar, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 15 kişiden bir bölümünü tanıdığını söyledi.

DW’den Alican Uludağ’ın haberine göre, tetikçinin Ankara’ya getirildiği iddia edilen aracın sahibi Uzunlar ifadesinde cinayette kullanılan aracı kendisinden Doğukan Çep’in istediğini, aracı almak için otoparka iki polisin geleceğini kendisine yine Çep’in söylediğini belirtti.

Uzunlar, o esnada otoparka Eray Özyağcı’nın da geldiğini ifadesine ekledi.

Kendilerini polis olarak tanıtan iki kişinin otoparka Doğukan Çep ile birlikte geldiğini söyleyen Uzunlar, bir polisin kendini “özel harekat polisi” olarak tanıttığını, 27 Aralık’ta aracı almak için geldikleri otoparkta tanıştıklarını anlattı. Uzunlar, söz konusu aracı 28 Aralık’ta polislerden birinin geri getirdiğini söyledi.

Uzunlar ifadesinde Çep’in aracı Ankara’da bir düğün için istediğini, düğün sahibine hediyesini verip geri gelmek için araca ihtiyaçları olduğunu söylediğini belirtti.

Artı Gerçek’ten Dinçer Gökçe’nin haberine göre Uzunlar sorgusunda isimlerle irtibatını şöyle anlattı:

“Hakan Saraç’ı, ortağım Osman Bayraktar’ın yanında gördüm. Kendisini Osman’ın cezaevi arkadaşı olarak tanıttılar. Eray Özyağcı isimli şahsı ‘Papi’ lakabı ile tanırım. Kendisini bana, Doğukan Çep tanıştırdı. Ufuk Köktürk ile, 1.5 yıl önce bir kafede tanıştık. Köktürk’ü, Doğukan Çep’in yanında bir kaç kez gördüm.”

Uzunlar’ın ifadesinde adı geçen Murat Can Çolak ve Aşkın Mert Gelenbey isimli özel harekat polisleri ifadenin ardından tutuklandı.

MHP Milletvekilinin bulunduğu evde yakalanan şüpheli serbest

Gözaltına alınan kişiler arasından EU adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltına alınıp serbest bırakılan kişiler arasında bir dönem Ülkü Ocakları Yöneticiliği yapmış olan Tolgahan Demirbaş da bulunuyor.

T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre cinayette sorumluluğu bulunduğu iddiasıyla soruşturmaya dahil olan Demirbaş, Ankara’da MHP Milletvekili Olcay Kılavuz’un bulunduğu evde yakalandı.

Şardan’ın aktardığı ayrıntılara göre Kılavuz’un korumaları ile gözaltına gelen polisler arasında gerginlik yaşandı. Kılavuz polislere “sahibiniz gelsin” sözleriyle karşılık verdi.

Tolgahan Demirbaş ise savcılık üzerinden yapılan işlem ile serbest bırakıldı.

Şardan’ın haberine göre, polisin “gecikmesinde sakınca bulunan hal” kapsamında soruşturma savcısının sözlü talimatıyla gerçekleştirilen gözaltı işlemine esas olacak dosyanın “içi boş” çıktı. Demirbaş bu sebeple serbest bırakıldı. Şardan, bu işlemin daha önce Adil Öksüz’ün serbest bırakılmasında da kullanıldığını hatırlattı.

Soruşturmayı yapması istenen Emniyet Müdürü Adil Öksüz davası sanığı

Tolga Şardan’ın dikkat çektiği bir konu da, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın soruşturmanın önce Ankara Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) şubesince yapılması talimatı vermesi oldu.

KOM Başında Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan bulunuyor. Aslan, Adil Öksüz’ün firarına ilişkin davanın sanığı. Beraat alıp bu konuma geliyor. Ankara’nın yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Şahin Turgut’un polisler tarafından ağır dövülmesi olayında ismi geçiyor.

Servet ise MHP Genel merkezi ile diyalog halinde olan bir isim, aynı zamanda öldürülen Sinan Ateş’le de yakın ilişkileri olduğu biliniyor.

Soruşturmanın Savcısı ise Ayhan Ay.

Sinan Ateş cinayeti

Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık’ta Ankara Çankaya’da motosikletli bir şüphelinin silahlı saldırısına uğradı. Başından yaralanan Ateş, olay yerinde vefat etti. Arkadaşı Bozkurt ise omzundan yaralandı.

Alican Uludağ’ın değerlendirmesine göre, Ateş sosyal medya hesaplarında bir süredir Ülkü Ocakları mensuplarının hedefindeydi.

Mersin’de Sinan Ateş’e yakın olan eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel, kendisine bıçakla saldırmak isteyen kişilere ateş açmış, bu sırada bir Ülkü Ocakları üyesi hayatını kaybetmişti. Ateş’in kısa süre önce bazı İYİ Partili isimlerle fotoğraf çektirmesi de MHP içerisinde tepkiyle karşılanmıştı.

2019-2020 yılları arasında Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevini yapan ve doğrudan MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından görevden alınan Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara’nın merkezi noktalarından Çukurambar’da beş kurşunla vurularak öldürülmüştü.

İmamoğlu, Soylu ve Sinan Ateş cinayetine siyasi bir bakış

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: Altılı masa, Bahçeli, CHP, cinayet, kılıçdaroğlu, MHP, sinan ateş, Soylu, Ülkü Ocakları

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yoksa Erdoğan’ı kovit ölümlerinde de kandıran mı var?
ABD’nin Rusya ve Çin’i birlikte çevreleme girişimi
Erdoğan’ın danışmanı CHP’ye akıl veriyor: AK Parti sandığa gitmedi
  • İstanbul toplantısı öncesinde Ukrayna, Rusya’nın cephe gerisini vurdu1 Haziran 2025
  • MİT’in Afganistan’da bulduğu IŞİD’ci meğer denetimle serbest bırakılmış1 Haziran 2025
  • CHP’ye İmamoğlu ile dışarıdan, Kurultay iptali davasıyla içeriden hücum1 Haziran 2025
  • Kılıçdaroğlu: can güvenliğime yönelik tehditler alıyorum30 Mayıs 2025
  • Suriye’de 7 Milyarlık ilk büyük ihalede Türkiye ve bildik şirketler var30 Mayıs 2025
  • “Bugün CHP’yi düşman eden, yarın DEM Parti’yi düşman edebilir”30 Mayıs 2025
  • Trump “Bir günde barış” demişti ama Rusya-Ukrayna savaşı sürüyor29 Mayıs 2025
  • Zirai don: sebze-meyve azaldı, fiyatlar arttı, çiftçi zararda29 Mayıs 2025
  • Yenilikçi üniversiteler sıralamasında ODTÜ, İTÜ, Yıldız ilk üçte28 Mayıs 2025
  • Bugün darbe ürünü dedikleri Anayasa Erdoğan ve Bahçeli’nin ürünü28 Mayıs 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP