Yetkin Report

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Akşener: Seçime ayrı giriyoruz. İttifak yok, işbirliği koşula bağlı

Yazar: YetkinReport / 26 Ağustos 2023, Cumartesi / Oda: Siyaset

İYİ Parti lideri Meral Akşener: yerel seçime tek başımıza gireceğiz. İttifak değil ama gerektiği yerde koşula bağlı işbirliği olabilir. Kapımız herkese açık değil. (Foto: Ekren görüntüsü)

İYİ Parti lideri Meral Akşener 28 Mayıs seçimlerinden bu yana sürdürdüğü sessizliğini bozduğu 26 Ağustos Afyonkarahisar mitinginde 31 Mart yerel seçimlerine ayrı gireceklerini ilan etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ismen sayarak bütün parti liderlerine de seçime ayrı girilmesi için meydan okuyan Akşener şehir özelliklerine göre işbirliği yapabilecekleri, bununsa koşullarla bağlı olacağını söyledi.

Akşener’in güneşte 35 dereceyi geçen sıcağa rağmen binlerce izleyici toplayan konuşmasında ismini anmamasına rağmen Kılıçdaroğlu’na ağır biçimde yüklendiği ve seçim yenilgisinden sorumlu tuttuğu gözlendi. “Biz sustuk, yüzde 60’la kazanıyoruz diyenler konuşmaya devam etti” diyen Akşener, “Koltuğundan başka hiçbir şeyi düşünmeyenlerle uğraştık” diye yüklendi.

Kılıçdaroğlu’na kızgın

Akşener, yine isim vermeden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ya da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı olması halinde seçimi kazanabileceklerini söyledi ve bunun için yeterince diretmediği için halktan özür diledi. Meral Akşener, “paçalarından aşağı çektiler” diyerek her iki ismin adaylığının da CHP’liler tarafından engellendiğini öne sürdü.

İYİ Parti lideri Akşener’in konuşması boyunca CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ve kurmaylarına kızgınlığını isim vermese de gizlemedi. Ancak aynı şey İmamoğlu ve Yavaş için geçerli değil. Akşener halkın sevdiği her iki isme desteğinin devam ettiğini söyledi. Bu da Ankara ve İstanbul’da CHP İmamoğlu ve Yavaş’ı gösterirse belli koşullarda İYİ Parti’nin desteğine açık olduğunu gösteriyor.

Bu tavrın aynı zamanda başında Kılıçdaroğlu olduğu müddetçe CHP’yle bir daha genel seçim ittifakına da girmeyeceği anlamına da gelebilir. Her halükârda, Akşener’in Kılıçdaroğlu’na seçim yenilgisi kızgınlığının kolay geçmeyeceği açık.

İttifak yok, işbirliği var

Zaten Akşener’e göre, genel seçim ve yerel seçim koşul ve kuralları farklı ve dolayısıyla herhangi bir partiyle ittifak kurmama kararı, yerel düzeyde işbirliği önünde engel değil.

Ama Akşener “Kapımız herkese açık değil” diyerek ve HDP/Yeşil Sol Partiyi kast ederek, “ayrılıkçı siyaset” güden hiç bir partiyle doğrudan ya da dolaylı işbirlği içinde olmayacaklarını söyledi. Akşener aynı şekilde Mustafa Kemal Atatürk’e düşman olanlarla, “dini istismar edenlerle”, Anayasanın ilk dört maddesiyle sorunu olanlarla, “Hatay Arap şehridir diyen meczuplara kol kanat gerenlerle” ve kadınları aşağılayanlarla birlikte olmak istemediklerini vurguladı.

Akşener’in bu çıkışı Atatürk’ün İstiklâl Savaşının son aşaması olan Büyük Taarruzu 26 Ağustos’ta Kocatepe’den başlattığı Afyonkarahisar’da yapması da simgesel anlam taşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli 26 Ağustos’ta Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Bizans ordusunu yenerek Anadolu’yu fethe başladığı Malazgirt’teki törenlerdeydi. Bu durum, geçtiğimiz haftalarda MHP ile İYİ Parti arasındaki polemiğin de parçası olmuştu.

 

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: 31 Mart 2024, Atatürk, Devlet Bahçeli, Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu, Kocatepe, Malazgirt, Mansur Yavaş, Meral Akşemer, Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçim

OKUMAYA DEVAM EDİN

Cennetin kapıları, cehennemin kapıları, seccade ve İnce
Kıbrıs: Çıkmazın devamı
Dış politikada yeni motto: “Bir gece ansızın gelebiliriz”
  • Yeni Anayasa’ya DEM Desteği İçin Üç Maddede Değişiklik Yeter mi?4 Aralık 2025
  • Fidan: Savaş Yayılıyor, Bu Korkunç Bir Şey, Ama AB Güney Kıbrıs’a Rehin3 Aralık 2025
  • Erdoğan, Bahçeli’nin “Rezalet” Çıkışını Üstüne Almadı Barzani’yi Suçladı3 Aralık 2025
  • CHP Operasyonları, Terörsüz Türkiye Sürecini Enfekte Ediyor2 Aralık 2025
  • Komisyonun Karar Toplantısı Öncesi: Barış Vicdanı Olmadan Barış Olmaz2 Aralık 2025
  • Avrupa Kururken: Su Krizinin Sessiz Siyaseti1 Aralık 2025
  • Askeri Havacılıkta Türkiye’den Bir İlk: Kızılelma Hava Hedefini Vurdu1 Aralık 2025
  • Özel CHP’ye Direniş ve İktidar Vadetti: Bu Yeninin Eskiyle Mücadelesi30 Kasım 2025
  • Karadeniz’deki Tanker Saldırılarını Ukrayna Üstlendi, Türkiye Tepkili30 Kasım 2025
  • DEM Konuştu, PKK Konuştu, AK Parti de MHP de Susuyor29 Kasım 2025
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP