Yetkin Report - Murat Yetkin

  • English
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Hafıza Kartı
  • Hayat
  • Yazarlar
  • Arşiv
  • İletişim

Erdoğan: “Suriye sınırında 30-40 km güvenlik koridoru irademiz bakidir”

Yazar: YetkinReport / 04 Mart 2024, Pazartesi / Oda: Siyaset

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Erdoğan, Suriye sınırları boyunca 30-40 km derinliğinde güvenlik koridoru oluşturulmasını yeniden gündeme taşıdı, “irademiz bakidir” dedi. (Foto: Cumhurbaşkanlığı)

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepede bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Erdoğan, “terörle mücadele” mesajı verdi ve, Suriye sınırı boyunca 30-40 km derinliğinde güvenlik koridoru konusunda Ankara’nın “iradesinin baki” olduğunu söyledi. 

“Terörle mücadeleyi sınırlarımız içinde ve dışında önümüze çıkan engellere aldırmadan kararlılıkla devam ettiriyoruz. Bu yaz, Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturacağız,” dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi, kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Suriye sınırlarımız boyunca 30-40 kilometre derinliğinde güvenlik koridoru oluşturma irademiz bakidir. Türkiye’yi güney sınırları boyunca kuracağı bir “teröristan” ile dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var.”

“Azerbaycanlı kardeşlerimizin uzun bir mücadelenin ardından Karabağ’ı nasıl özgür hale getirdiklerine hep beraber şahit olduk. Kuzeyimizdeki Rusya-Ukrayna savaşının nasıl başladığını, bugüne nasıl geldiğini ve nereye gittiğini hep birlikte takip ediyoruz. Suriye’nin gözlerimizin önünde nasıl parçalanmaya çalışıldığını gayet iyi biliyoruz. Suriye’nin gözlerimizin önünde parçalamaya çalışıldığını, hangi zihniyetlerin sahası haline getirildiğini gayet iyi biliyoruz.”

Yeni yazılardan haberdar olun! Lütfen aboneliğinizi güncelleyin.

İstenmeyen posta göndermiyoruz! Daha fazla bilgi için gizlilik politikamızı okuyun.

Aboneliğinizi onaylamak için gelen veya istenmeyen posta kutunuzu kontrol edin.

Etiketler: ABD, Erdoğan, ırak, kabine, koridor, PKK, Suriye, Türkiye-ABD, YPG

OKUMAYA DEVAM EDİN

Yok artık! Kılıçdaroğlu kendisini de CHP’yi de git gide zora sokuyor
İstiklâl’e cevap: Suriye ve Irak’ta PKK’ya hava harekâtı
NATO Genel Sekreteri İsveç’in üyeliği için Ankara’ya geliyor
  • Borsa skandalı: o yatla yurt dışına kayıt dışı para da çıkarıldı mı?22 Eylül 2026
  • Kim bu 12 kişi? Borsa zararını halk değil, vurguncular ödemeli21 Eylül 2026
  • Terörsüz Türkiye Sürecinin Eksik Ayağı: Demokratikleşme21 Eylül 2026
  • Berlin Eyalet Meclisi seçimini Sol Parti Elif Eralp ile kazandı20 Eylül 2026
  • Mehmet Uçum: Anayasa değişikliği seçimden sonra20 Eylül 2026
  • Ege Isınıyor: Türkiye’nin Ekonomik Durumunu Atalet Sayma Hatası19 Eylül 2026
  • Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi İran’a ekonomik yaptırımlar19 Eylül 2026
  • Avrupa’nın Rusya korkusuyla değişen güvenlik dengeleri, ABD ve Türkiye19 Eylül 2026
  • Aydoğan Özcan: kamu sağlığının ucuz ve erişilebilir olmasına çalışıyorum18 Eylül 2026
  • Erdoğan seçmenin oy tercihini ekonomiden soyutlamayı başarabilecek mi?18 Eylül 2026
Haberler arşivinde arama yapın...

Siyaset

Ekonomi

Hafıza Kartı

Hayat

Arşiv

English

Hakkımızda

Künye

Yazarlar

Yardım

Reklam & İşbirliği

Bize Ulaşın

tbtcreative.com | UFKZDN © 2024 yetkinreport.com

Kurumsal Bilgiler     ·      Yardım     ·      Kullanıcı Sözleşmesi     ·      Yasal Çekince

TOP